Rezerve krvi u Srbiji na minimumu: Institut za transfuziju uputio apel davaocima da je doniraju

Institut navodi da se zbog korone otkazuju akcije davanja krvi na terenu i da najviše nedostaje krv davalaca nulte i B krvne grupe

  • 2
DAVAOCI KRV MED Dobrovoljni davaoci krvi, Institut za transfuziju krvi Srbije

Dobrovoljni davaoci krvi / Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Institut za transfuziju krvi saopštio je danas da su rezerve krvi i dalje na minimumu, da je odziv građana drastično smanjen i apelovao na građane da daju krv.

Institut navodi da se zbog korone otkazuju akcije davanja krvi na terenu i da najviše nedostaje krv davalaca nulte i B krvne grupe, kao i svih negativnih krvnih grupa.

Apeluju na građane koji su u mogućnosti da daju krv to učine u Institutu za transfuziju krvi Srbije radnim danima od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 15 sati ili u nekoj od ekipa koje dezuraju na terenu.

Danas krv mogu da daju građani Loznice u Vukovom domu od 10 do 16 sati, građani Uba u autobusu na gradskom trgu od 11 do 16 sati, a stanovnici Novog Beograda u autobusu kod starog Merkatora od 11 do 16 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shampita

    4. decembar 2020 | 09:40

    Dobrovoljni sam davalac krvi, dala bih i sada krv ali odakle ideja da se daje krvi do 16h. Pa zdravo, radno-sposobno stanovnistvo radi. Ko da da krv do 4 popodne? Penzioneri i deca? Nek se organizuju akcije davanja krvi vikendom.

  • Mc

    4. decembar 2020 | 11:50

    Kada budu vratili u sve gradove transfuziju krvi,ja cu dati uvek krv,inace sam dobrovoljni davalac krvi al prestao sam davari odkako su ukinuli zavod za transfuziju u mom gradu,ne pada mi napamet da krv dajem samo u bg...toliko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA