Vojvodina prestigla Beograd: Od poslednjeg preseka registrovano više od 2.000 novih zaraženih

Za 24 sata u pokrajini registrovano 60 novih slučajeva zaraze više nego na teritoriji glavnog grada

  • 1
Klinički centar Vojvodine, KORONA VIRUS VOJVODINA Klinički centar Vojvodine / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Vojvodini je od poslednjeg preseka registrovano 2.059 novih slučajeva korona virusa, a u svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu - 598, Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

Trenutno, u Vojvodini je aktivno 32.219 slučajeva, iako je prema proceni Instituta taj broj znatno veći, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj, gotovo kritičnoj situaciji, a u ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Prema poslednjim podacima za Beograd, u glavnom gradu registrovano je 1.999 novih slučajeva zaraze, čime je Vojvodina prvi put prestigla Beograd prema ovim neslavnim podacima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanderbal

    4. decembar 2020 | 12:47

    Nije ni čudo,jer su granice otvorene,a u Novom Sadu se ne čuje domicilni,već uglavnom govor iz bratskih republika koje imaju veliki broj zaraženih i iz kojih se nesmetano ulazi u Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA