"Zahvaljujemo im se na žrtvama koje su podneli": Vučić čestitao Dan vojnih veterana

On je naveo da se na današnji dan, negujući tradicije duže od jednog veka, prisećamo značajnog događaja, svojevrsne prekretnice za istoriju naše zemlje i vojske - potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu

  • 25
Frank Rister, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom Dana vojnih veterana, u kojoj je naveo da je uveren da nećemo morati više ratom i oružanim sukobima da branimo našu otadžbinu od neprijatelja i zahvalio veteranima na žrtvama koje su podneli.

- Zahvaljujemo im se na žrtvama koje su podneli uz obećanje da ona nije bila uzaludna i da, iako ih više nema, njihov duh nastavlja da živi večno. U nadi da ćemo kao i do sada biti jedinstveni u nameri da gradimo stabilnu budućnost kroz obezbeđenje ekonomskog napretka, očuvanje integriteta Srbije i identiteta Vojske Srbije, čestitam vam praznik - navodi se u čestitki predsednika Aleksandra Vučića.

On je naveo da se na današnji dan, negujući tradicije duže od jednog veka, prisećamo značajnog događaja, svojevrsne prekretnice za istoriju naše zemlje i vojske - potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu.

- Tada je brigu o veteranima i zadovoljenju njihovih potreba preuzelo Ministarstvo Vojno, u okviru Vlade Kraljevine Srbije, za koju su bili od životnog značaja kao borci u ratovima koji su usledili i u kojima su učestvovali - naveo je Vučić.

On je poručio da vojni veterani, negujući tradiciju starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, dugu više od jednog veka, na najbolji način pokazuju da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, jer mi smo danas ovde gde jesmo, pored ostalog zahvaljujući upravo njima.

- Njihova hrabrost i upornost su nam najbolji dokazi da je u životu sve moguće - naveo je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boca

    4. decembar 2020 | 12:31

    Danas se prisecamo znacajnog dogadjaja za nasu zemlju, u nadi da nikada vise necemo morati oruzanim sukobima da je branimo.

  • Srdjan

    4. decembar 2020 | 12:24

    Nasi vojni veterani sem slavnih predaka su podneli mucne ratne 90-te godine i drzava mora da nastavi da ih podrzava i oduzi za sve uradjeno za nasu zemlju.

  • Gordana Peric

    4. decembar 2020 | 13:24

    Zrtve koje je podneo nas narod ostace nam u vecnom secanju. Slava im i hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA