≫ 

Danas u 15 h Krizni štab se obraća građanima Srbije: Sazvana hitna konferencija

Prvo obraćanje članova nakon što su na snagu stupile nove mere

  • 27
Krizni štab Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Palati Srbija danas u 15 časova biće održana konferencija Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

U Srbiji su zbog širenja korona virusa danas stupile na snagu nove, oštrije mere, i ovo je prvo njihovo obraćanje nakon što su one usvojene. Nove mere važe 15 dana. 

Kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi, neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru bez izuzetka. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka od 5 do 17 časova.

Ovim objektima je dozvoljeno da obavljaju dostavu hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Tržni centri, prodavnice garderobe, igraonice

Od petka u 17 časova do ponedeljka u pet ujutru neće raditi ni tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice i dečje igraonice.

Isto važi i za frizerske i kozmetičke salone i salone za negu lepote. Vikendom neće raditi i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od pet ujutru do 17 časova.

Radno vreme ostalih objekata

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično, gde se po pravilu ne ulazi u objekat, prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Restorani i barovi u okviru hotela i privatnih smeštaja mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana.

Pumpe, apoteke, ordinacije bez ograničenja

Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Čitavog dana, uključujući i vikend, mogu da rade i ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge.

Sportski objekti se mogu koristiti i vikendom za treninge i održavanje isključivo registrovanih takmičenja u nadležnosti nacionalnih sportskih saveza.

U bioskop i muzej do 17 časova

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije moći će rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom, do 17 časova.

Pijace otvorene do 15 časova

Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Pijace će biti otvorene i u danima vikenda od šest časova ujutru do 15 časova.

Video: Glavaš: Šta znači vanredna situacija u borbi protiv korone?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana89

    4. decembar 2020 | 13:51

    Najbitnije je da prodavnice do 21h rade. Sram vas bilo! Sramota! I taj narod sto tamo radi ima pravo da odmori,i ode kuci u 19h makar.

  • Goran

    4. decembar 2020 | 13:47

    Uh kad se sad nisam slogirao

  • Jeva

    4. decembar 2020 | 14:11

    Sad ce sat vremena da smaraju o bolnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA