≫ 

Još 3 grada donela humane odluke: Novac umesto za proslavu Nove godine ide za lečenje bolesne dece

Reč je o iznosu od pet miliona dinara iz Kragujevca; Zrenjanin će novac dati i na paketiće za decu bez roditeljskog staranja, Veliko Gradište i prošle godine doniralo novac za lečenje dece

  • 5
LECENJE DECE Doček nove godine Kragujevac vatromet Printskrin: Youtube/Nikola, Foto: Shutterstock

Posle Užica i Pirota, još nekoliko opština i gradova donelo je iste odluke. I grad Kragujevac će novac planiran u budžetu za proslavu Nove godine i tradicionalni vatromet, presusmeriti za lečenje bolesnih sugrađana, odnosno dece, odlučilo je Gradsko veće Kragujevca.

Kako je saopšteno iz gradske uprave,to je jedan od prihvaćenih predloga građana tokom javne rasprave o nacrtu budžeta grada za narednu godinu, koja je trajala od 24. novembra do 2.decembra.

U tom periodu putem pošte, glasačke kutije, predaje popunjenih upitnika preko mesnih zajednica i elektronskim putem pristiglo je 98 predloga i sugestija.

- Od toga broja, čak 12 predloga odnosi se na lečenje bolesne dece odnosno preusmeravanje sredstava za proslavu Nove godine i vatrometa. Zbog velikog interesovanja građana i nevladinog sketora za rešavanje tog problema, to je upravo jedan od pet prihvaćenih  predloga. Sredstva planirana za proslavu Nove godine i vatromet preusmerena su za lečenje bolesnih sugrađana odnosno dece, tako da je u budžetu za 2021. godinu za tu namenu opredeljeno pet miliona dinara - navodi se na sajtu grada Kragujevca.

Gradonačelnik Zrenjanina: Shvatili smo koliko je važna solidarnost

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura doneo je odluku da se sredstva planirana za proslavu Nove godine preusmere u fond za lečenje obolele dece, kao i za nabavku novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica, preneo je portal I love Zrenjanin.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Zrenjanin ❤ (@moj_zrenjanin)

– Ovu godinu obeležila je borba za život, a tu borbu još uvek vodimo. Verujući da smo shvatili koliko je važna solidarnost i društvena odgovornost, odlučili smo da ove godine deo sredstava iz gradskog budžeta koja su bila namenjena za proslavu Nove godine i novogodišnje ukrašavanje grada, preusmerimo na adresu onih kojima je novac najpotrebniji, a to su naša deca koja vode najvažnije bitke u životu. Grad će i ove godine obezbediti novogodišnje paketiće za decu bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica u želji da im, bez obzira na sve okolnosti, novogodišnje i božićne praznike učini što radosnijim - istakao je Salapura danas.

Gradonačelnik je dodao da će, zbog poznatih okolnosti, ove godine izostati tradicionalna novogodišnja okupljanja u gradu, kao i praznični događaji koji su organizovani ranijih godina.

Humani Gradištanci

I čelnici opštine Veliko Gradište odlučili su da deo sredstava namenjenih za obeležavanje predstojeće Nove godine preusmere za lečenje obolele dece.

Oni su i prošle godine odlučili da novac namenjen za štampanje novogodišnjeg propagandnog materijala u vidu kalendara, rokovnika, olovaka, upaljača, novogodišnjih kesa – preusmere za lečenje bolesne dece, preneo je Danas.

Što se tiče predstojećeg dočeka Nove godine, grad će biti skromno okićen, ukrasima od ranijih godina. Ove godine raspisana je javna nabavka od oko 600.000 – 700.000 dinara, da se nabave novi ukrasi, ali jasam tu nabavku stopirao, pa ćemo deo tog novca, oko 300.000 dinara, preusmeriti za bolesnu decu. I ove godine, kao i prošle, nećemo nabavljati rokovnike i promotivni materijal, već će se pomoći lečenje dece – rekao je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    4. decembar 2020 | 18:48

    Svaka čast.

  • Kkk

    4. decembar 2020 | 18:33

    B R A V O , ZA VLASTI U KG. !!! TREBALO BI DA SVI GRADOVI KRENU TIM PUTEM!!!

  • Beograđanka

    4. decembar 2020 | 18:27

    Bitno da se BG okitio,i najavljuju se koncerti bez publike,umesto i tu da se pare proslede.Sramota!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA