≫ 

Studenti Ekonomskog fakulteta osvojili tri medalje u Bostonu: Ovo su lica uspešnih mladih ljudi

Zlatnu medalju osvojio je Filip Mikanović, drugo mesto pripalo je Ivanu Grguroviću, a treće mesto zauzeo je Stefan Mijalčić sa svojim timom

  • 1
BCG Digital Strategy Cup 2020, Filip Mikanović Foto: proglaspr.rs

Studenti Ekonomskog fakulteta osvojili su tri medalje na takmičenju Bostonske konsultantske grupe "BCG Digital Strategy Cup 2020" - zlatnu medalju osvojio je Filip Mikanović, drugo mesto pripalo je Ivanu Grguroviću, a treće mesto zauzeo je Stefan Mijalčić sa svojim timom.

Takmičari iz zemalja regiona učestovali su u simulaciji poslovnih transakcija, a njihov zadatak bio je da kroz evaluaciju rada kompanije daju preporuku ,"Private Equity fondu" da li da kupe kompaniju ili ne.

Osnovni zadatak studije slučaja koji su rešavali takmičari bio je istraživanje tržišta suplemenata u ishrani, kao što su multivitamini, vitamini i probiotici.

Neophodno je bilo da se predstavi konkurencija i pozicija targetirane kompanije na tržištu.

Kroz evaluaciju biznis plana i analizu finansijskih i operativnih indikatora kompanije bilo je potrebno da se zaključi koliko su očekivanja i predviđanja targetirane kompanije realna.

BCG Digital Strategy Cup 2020, Filip Mikanović Filip Mikanović, prvo mesto u Bostonu / Foto: proglaspr.rs

Filip Mikanović, bivši student sa smera Economics and Finance i alumnista EKOF Case Study Club, kazao je da je sa takmičenja najveći utisak ostavila realna simulacija jednog radnog dana u vodećoj konsultantskoj kući, odnosno rad pod pritiskom, brzo donošenje odluka, kompleksna tematika i dinamična timska atmosfera.

- Drago mi je da sam ovom prilikom upoznao i imao priliku da radim sa uspešnim studentima iz regiona, kao i da zajedno sa kolegama sa Ekonomskog fakulteta najbolje moguće predstavim naš fakultet - izjavio je Mikanović.

Osim Mikanovića, Ivana Grgurovića, studenta master programa Kvantitativne finansije i alumnisti EKOF Case Study Club, Mijalčića - studenta sa smera Economics and Finance i član EKOF Case Study Club, među studentima Ekonomskog fakulteta učestvovali su Nikola Fras, Anastasija Lončarević, Jelena Vlainić i Aleksa Antić.

BCG Digital Strategy Cup 2020 ima za cilj da približi studentima due dilligence, dubinsku analizu, kao jedan od ključnih koraka u procesu kupovine kompanije.

Izabrana 24 studenta predvodili su mentori, iskusni konsultanti, a žiri je bio sastavljen od partnera i direktora.

Pobednici će pored vrednih nagrada dobiti ponudu za zaposlenje i praksu.

Video: Otvoren je prvi porno fakultet, pogledajte gde i ko su predavači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Anja

    9. decembar 2020 | 11:43

    U ovim sumornim danima kad pročitaš ovako lepu vest,srce i dusu ti preplavi talas ponosa, srece,radosti...BRAVO OMLADINO SRBIJE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA