Korona se, posle mesec dana, vratila u vrtić u Bogatiću: Zaražene vaspitačice, 30 dece u karantinu

Od 250, ovih dana u proseku u vrtić dolazi svega 80 dece

  • 2
Vrtić, Bogatić Foto: Telegraf.rs

Korona virus je posle mesec dana ponovo ušao u vrtić u Bogatiću. Kovid pozitivne su dve vaspitačice u centralnom objektu u ovom mestu i jedna u pripremno-predškolskom programu u Badovincima.

- Nema kovid pozitivne dece, a svakodnevne aktivnosti organizujemo uz poštovanje svih epidemioloških mera. Ustanova neće prekidati rad, a kao i do sada, preduzimaćemo pojačane higijenske mere i nastaviti sa svakodnevnom dezinfekcijom svih prostorija - rekla je Lidija Simeunović, v.d. direktorka PU "Slava Ković".

Nakon što su prošlog meseca registrovana prva dva slučaja infekcije, kada su obolele kuvarica i servirka, vrtić nije radio nedelju dana.

- Posle toga se drastično smanjio broj dece koja svakodnevno dolaze u vrtić. Od 250, ovih dana u proseku u vrtić dolazi svega 80 dece, pa u pojedinim grupama imamo svega po petoro. Roditelji se odgovorno ponašaju i u vrtić decu dovode samo oni koji moraju - kažu u PU "Slava Ković".

Oko 30 dece ne dolazi u vrtić zato što su u kućnom karantinu zbog obolelih članova porodice.

Posle Šapca, Bogatić je najveće žarište infekcije u Mačvanskom okrugu. Juče je zabeleženo čak 68 novoobolelih, što je rekordan broj od početka ovog talasa epidemije.

Milan Damnjanović, komandant štaba za vanredne situacije je naložio rukovodiocima svih javnih ustanova da dnevno podnose izveštaje o merama koje preduzimaju i prijavljuju kršenje mera izolacije.

Naime, kako je Telegraf.rs pisao, uočeno je da veliki broj zaraženih i članova njihovih porodica krši mere izolacije , što je doprinelo pogoršanju epidemiološke situacije u opštini Bogatić i svakodnevnom povećanju broja obolelih.

Video: Batajnička crvena zona: Ovde leži 51 bolesnik sa najtežim kliničkim slikama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorka

    9. decembar 2020 | 19:21

    Cim se pojavio virus prvi put trebali su odmah da kupe fotokataliticki preciscivac vazduha kako bi se ubili svi virusi u vazduhu da ne padnu na tlo i inda bi svi bili bezbedni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA