≫ 

Milan i dalje traga za svojom mladom, još nijedna nije pristala da dođe da živi na selu

Najveća njegova želja je da dobije bar jedno dete

  • 39
Nezenja Milan Tomic, Gornji Milanovac Milan Tomić Foto: RINA

U selima opštine Gornji Milanovac živi čak preko dve stotine neoženjenih momaka, i to je najveća njihova i muka njihovih majki. Oženili bi se, ali kako kažu, nemaju sa kim, jer današnje devojke beže od sela kao đavo od krsta. Škole se tako prazne, a ognjišta gase i čini se da nema pomoći.

- U ovoj godini u našem selu nije bilo nijedno venčanje, niti krštenje. Sveštenici obavljaju samo parastose, a ako se ovako nastavi ovde kod nas više ni sveštenik neće imati posla - kaže za Rinu, Milan Tomić iz sela Gojina Gora čiji je oglas na Fejsbuku u kom traži svoju srodnu dušu, pre nekoliko dana uzdrmao Srbiju.

Ovaj domaćin odlučio se za takav potez, jer više nema pisama i udvaranja, sve se svodi na lajkove i društvene mreže, pa je odlučio i on da pokuša. Za sada dobio je veliku podršku, ali još uvek se nije javila nijedna potencijalna supruga.

- Neki misle da sam ja ovo stavio radi šale, ali ja sam bio ozbiljan i zaista mislio svaku reč koju sam napisao u oglasu. Možda bih mogao da izdvojim tri devojke koje su zaista bile zainteresovane. Iskreno se nadam da će ova kuća uskoro imati mladu domaćicu.

Naše selo nije džungla, blizu su škola i autobuska stanica. Imamo dva hektara zemlje, bavimo se stočarstvom i voćarstvom. Ali današnje devojke su takve da bi pre radile za malu platu u gradu, nego se udale u selo - kaže ovaj mladoženja.

Najveća njegova želja je da dobije bar jedno dete, da njegova kuća oživi i slava nastavi da se slavi. Milanovi kriterijumi nisu visoki, a ona koja se odluči da dođe na selo i uda, imaće bezgraničnu podršku, razumevanje i ljubav.

- Imao sam dve ozbiljne veze, koje se nisu slavno završile jer ja nisam želeo da odem sa sela. Ali, ja sam ovde rođen, odrastao, uložio sate i sate u obrađivanje ove zemlje i ne mogu to da napustim. Tako da samo ona koja želi zaista da živi na selu, da zajedno radimo, kućimo se i stvaramo topli dom ovde su joj vrata širom otvorena - rekao je Milan.

Buduću snajku i svekrva Zorka, prihvatiće raširenih ruku, jer je došlo vreme da neko zameni staru majku i umesto nje na šporet pristavi vodu za kafu i dočeka goste.

- To je moja najveća želja, da se moj Milan oženi. Svakoj majci njeno dete  je najbolje, ali on je zaista veliki čovek i ne bi se ta žena koja bi došla ovde nikad pokajala. Svi misle da se u selu preteško radi, ali nije to mnogo teže od stajanja za kasom u prodavnici osam sati dnevno, ili raditi u nekoj fabrici, ovde će bar biti svoj na svome - kaže Milanova majka.

I dok se sa telefona čuju obaveštenja i nove notifikacije, Milan se potajno nada da se ovaj put javila neka ozbiljna devojka, koja je spremna sa njim da stvori porodicu.

Video: Blago Obrenovića skiveno je u njegovom bunaru: Dobrivoje je pronašao zlatnike velikog srpskog kneza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realna samo

    13. decembar 2020 | 19:56

    Selo, stariji đuvegija, gospođa mama, seoske internetuše...nema da fali. Davno sam se i ja udala u selo za starijeg maminog jedinca...Eee ne dao Bog nikom. Mama prošeta po selu ( dok ja crnčim po kući i oko kuće) i kad skupi sve tračeve ja bijena do noći. Džaba sam i sina rodila uvek su mi govorili da je moje samo ono što sam donela... Treba jako mudra i pametna, zrela žena da bude pa da se upusti u takvu avanturu.

  • Mina 85to

    13. decembar 2020 | 18:12

    Evo ja cu...daj adresu cakani...❤❤ da te grejem ,da ti radjam sinove sokolove..😍

  • Trt

    13. decembar 2020 | 17:42

    Pa ta koja dodje nije svoja na svome, vec na tvome. Mislim imanju. Zene vise nisu robovi, hoce I malo zivota, a ne celog zivota da budu u selu. Zena hoce da ode na more, hoce da se ponekad dotera, obuce...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA