"U Vojvodini su od početka epidemije umrle stotine ljudi": I dalje je kritično u 6 opština

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.415

  • 3
korona virus, koronavirus, lekar, bolnica, medicinski radnik Foto: Tanjug/AP

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.293 nova slučaja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 302. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.415.

Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.923, potom sledi Pančevo sa više od 4.200, Subotica i Zrenjanin sa više od 2.800, Bačka Palanka sa više od 1.700, Kikinda sa više od 1.300, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1100 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji.

Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

U Vojvodini su od početka epidemije umrle stotine ljudi, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, odgovarajući na novinarska pitanja.

Na pitanje o preciznim zvaničnim podacima o broju umrlih u Vojvodini, Mirović je rekao da te podatke saopštava Krizni štab.

- Umro je jako veliki broj ljudi, u pitanju je više stotina ljudi koji su umrli od kovida u Vojvodini od početka krize do danas, ali precizan broj može da saopšti Krizni štab, takav je jednostavno dogovor, da ne bismo imali podatke koje onda ukrštavamo, analiziramo, proveravamo da neko nije dobro rekao, da neko govori neistine, Krizni štab iznosi rpecizne podatke - objasnio je Mirović.

Video: Kon: Cela Srbija je jedna velika bolnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije čudo

    17. decembar 2020 | 12:05

    Zapadne granice bušne kao sito.Ulazi ko hoće a niko ih ne kontroliše na virus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA