≫ 

Helikopter nadleće planinu, u potragu za Milicom i Stefanom ukjučili se i meštani

Beli "pežo 207" beogradskih tablica BG1541VT, snimila je nadzorna kamera kod etno restorana u Lisinama, kod vodopada, juče u 10.10

  • 28
Nestali kod Despotovca, Milica Mirjanić, Stefan Rusov Foto: Privatna arhiva

Helikopter MUP-a uključen je u potragu za Milicom Mirjanić (20) i Stefanom Rusovom (27) koji su juče nestali na području planine Beljanice. Prema najnovijim informacijama, poslednji put je telefon lociran na Tupižnici, planini koja se prostire između Knjaževca, Boljevca i Zaječara, oko 15 časova juče. Apelu da pomognu u potrazi priključilo se i lokalno stanovništvo.

Od noćas, odmah po prijavi, za njima tragaju i policajci i vatrogasno-spasilačke jedinice, ali i ekipe Gorske službe spasavanja Srbije. Za njima traga i otac Milice Mirjanić, Miloš, koji je sa još nekoliko ljudi krenuo u potragu.

Beli "pežo 207" beogradskih tablica BG1541VT, snimila je nadzorna kamera kod etno restorana u Lisinama, kod vodopada, juče u 10.10.

Pretpostavlja se da su njih dvoje iz vikendice krenuli da planinare.

Tupižnicu zovu i "ostrvskom planinom", jer je sa svih strana okružena nizinom, poznata je po desetinama speleoloških objekata, od kojih su najpoznatiji “tupižnička ledenica” i “Davidova propast”, duboka stotinak metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    20. decembar 2020 | 13:52

    Ne znam propise, ali, da li postoji zakon po kojem bi svako ko pođe na planinu morao da se obrati nadležnoj ustanovi, da ima signalni pištolj, da ima plan puta kojim se kreće, kompas, minimalne zalihe hrane, itd? Ne može neko da brine o njima ako prvenstveno sami ne brinu o svojim životima.

  • Rajka Bg

    20. decembar 2020 | 13:29

    Daće bog bice uspesna potraga... Ali pamet u glavu...

  • Veteran

    20. decembar 2020 | 13:26

    Ako su izgubljeni dovoljno je paljenje vatre i odmah bi ih helikopter mupa locirao, ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA