≫ 

Preminuo poznati hirurg Miodrag Stojković: Prvi je u Srbiji primenio rusku metodu saniranja povreda

Napustilo nas je troje lekara za dva dana

  • 10
mitrovački hirurg Miodrag Mića Stojković Foto: Facebook/Verica Alincic

Poznati hirurg iz Sremske Mitrovice Miodrag Mića Stojković preminuo je u 63. godini. Doktor Stojković je niz godina bio jedan od najznačajnijih ortopeda u mitrovačkoj bolnici i šire.

Poznat je po tome što je prvi u Srbiji primenio metodu ruskog doktora Gavrila Abramoviča Ilizarova u saniranju teških ortopedskih povreda i preloma koju je specijalizirao u Moskvi, piše Mitrovicainfo.

Miodrag Stojković je rođen 1958. godine. Završio je mitrovačku gimnaziju a potom Medicinski fakultet.

Vest o smrti lekara podeljena je i na društvenim mrežama. Tu su brojni meštani izrazili saučešće i tugu zbog smrti lekara. Neki od njih su spomenuli i "zlo koje ga je odnelo".

- Počivaj u miru okružen anđelima. Zar je ovo zlo moralo odneti jednog od najboljih? - stoji u jednom od komentara.

- Saučešće porodici. Večna slava doktoru i svima koje nam ovo zlo oduzelo - navedeno je u drugom.

Podsetimo, u protekla dva dana objavljene su vesti o smrti dvoje lekara. U Beogradu u 61. godini od posledica zaraze korona virusom preminuo je profesor Milorad Borzanović. Bio je načelnik Preoperativne pripreme Klinike za kardiologiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje .

Juče se pojavila informacija o tragičnoj smrti dr Danijele Gordić, pulmologa iz Kraljeva, kao posledici korona virusa. Ona je preminula u svojoj 48. godini ostavljajući za sobom supruga i troje maloletne dece.

Video: Poslednji pozdrav za doktora Lazu: Nišlije se uz Marš na Drinu oprostile od omiljenog lekara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrej

    21. decembar 2020 | 11:15

    Rađene su obdukcije u nekim zemljama. Da li mislite da će neko da zabrani Amerima, Kinezima, Rusima, Nemcima, Englezima, Italijanima, Francuzima,...da to rade?! Videli su doktori sve...ali nemaju trenutno rešenje za zlo koje nas je snašlo.

  • Kole

    21. decembar 2020 | 10:31

    Taj kovid je sada jedina bolest od koje se umire ,zato su i zabranili obdukcije .Ko li to radi dijagnostiku preminulih da dobije nobelovu nagradu odmah,ili mozda da ide na dugogodisnju robiju..

  • E

    21. decembar 2020 | 11:32

    Da nije korone niko to nebi znao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA