Bolne suze Irinejeve sestre mesec posle njegove smrti: Tuga je prevelika, svaki dan mu gledam sliku

* Završavaju se radovi na crkvi, koja se podiže patrijarhu u čast * Život je bio mnogo lakši kad smo znali da je on uz nas i da nas čuva - kaže sestra pokojnog patrijarha

  • 1
Porodica patrijarha Irineja Foto: RINA

Prošlo je mesec dana od smrti patrijarha Irineja, a tuga u njegovom rodnom selu Vidova kod Čačka i dalje ne jenjava. Sestra Milijanka sa suzama u očima ne krije svoju bol, jer patrijarh joj je bio i otac i brat.

- Tuga je i dalje prevelika. Još uvek svaki dan  gledamo njegove slike i molimo se za njegovu dušu. Život je bio mnogo lakši kad smo znali da je on uz nas i da nas čuva. Takav čovek se ne rađa dva puta. Mi smo rano ostali siročići, bez oca i samo sa majkom, a on je vrlo rano veliki teret poneo na svojim leđima. Radio je sve poslove i nas usmeravao na pravi put - kaže za RINU Milijanka sa suzama u očima.

Njegov sestrić  Slobodan usresređen je na završetak radova na crkvi koja se podiže patrijarhu u čast upravo u selu Vidova. U planu je da u narednom periodu bude postavljena sanitarija, mermer i urađen ikonostas.

- U konaku ćemo opremiti spomen sobu u kojoj će se nalaziti njegove lične stvari, fotografije iz rane mladosti, njegove knjige. Unutra ćemo staviti rukom pisanu povelju koja je trebalo da se čuva do otvaranja crkve, ali nažalost to nije doživeo. Svi radovi na izgradnji crkve teku po planu, ali sve je drugačije kad njega nema, nadamo se da nas ipak vidi sa nekog drugog mesta - rekao je Slobodan.

Porodica patrijarha Irineja Foto: RINA

Testament patrijarha Irineja, kako kaže Slobodan, još uvek nije otvoren.

Video: Kovčeg sa telom blaženopočivšeg patrijarha preneto u kriptu Hrama na Vračaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hirurg

    21. decembar 2020 | 15:50

    Bol je neizbežan, ali tugovanje je stvar izbora. Japanski pisac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA