≫ 

Dr Kon: Svako ko me upozorava na Hipokratovu zakletvu, neka se duboko preispita

Predrag Kon je u nekoliko navrata nakon relaksacije mera isticao da medicinski deo kriznog štaba nije bio za to, i da su bili uzdržani prilikom izjašnjavaja o ovoj odluci

  • 28
SRBIJA KORONA BILANS SRĐA JANKOVIĆ, PREDRAG KON Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa kaže da svako treba da se duboko preispita ko njega upozorava na Hipokratovu zakletvu zbog rada u kriznom štabu. 

On je ovo napisao na svom nalogu na Fejsbuku.

Predrag Kon, status Printskrin: Facebook/Predrag Kon

Svako onaj koji me upozorava na Hipokratovu zakletvu zbog rada u Kriznom štabu i nekih navodno prihvaćenih kompromisa neka se duboko preispita. Makar to bio i profesor Dragan Delić. To veze nema sa istinom. Hipokratova zakletva je neprekidno ispred svega. Popuštanje mera nije NIKADA podržano od medicinskog dela Kriznog štaba. Posebno je oštra granica bila u odnosu na rad kafića i restorana - napisao je dr Kon.

Povod za ovaj status je izjava infektologa i nekadašnjeg direktora Infektivne klinike Dragana Delić da mu odluke Kriznog štaba i popuštanje mera deluju neubedljivo i ne ulivaju poverenje. Kolegama koje odlučuju poručuje da se drže struke i Hipokratove zakletve koju su položili.

- Očito je ponovo napravljen kompromis, što je za mene kao lekara, stručnjaka neprihvatljivo. Medicina, struka, nauka ne prihvataju kompromise.  Medicina mora da se drži zdravlja ljudi i njihovih života. To je nama primarni orijentir i međa, na osnovu toga mi donosimo odluke kao lekari, kao zdravstveni radnici. Svako ulaženje u neke druge oblasti može da bude klizav teren u kome se lekari obično ne snalaze baš najbolje - smatra Delić i dodaje:

- Struka, struka, struka, medicina medicina, medicina, nauka, nauka, nauka. Strogo da se drže struke i profesije. Naš primarni i dominantni cilj je zdravlje stanovništva i što manje razmišljanja o drugim aspektima. To je moj kolegijani savet. Nikome drugom nismo položili zakletvu nego Hipokratu.

Doktor Predrag Kon je, inače, odmah nakon popuštanja mera u nekoliko navrata prilikom gostovanja na televizijama izjavio da medicinski deo štaba nije bio za relaksaciju mera, kao i da su ostali uzdržani prilikom izjašnjavanja o ovoj odluci.

Video: Najnovija odluka Kriznog štaba: Nove mere stupaju na snagu odmah

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    23. decembar 2020 | 08:10

    Pa dobro ko je taj koji neprekidno traži popuštanje mera!? Odgovorite ako smete

  • Rada

    23. decembar 2020 | 07:48

    Njegov nastup je smijesan!Treba Srbija zabraniti avione Koji pustaju otrovne cestice nad Srbijom!Pitanje je kako to da se migranti nisu oboljeli od korone???

  • R9

    23. decembar 2020 | 08:01

    Doktori na zalost svih nas, vase mere dovele su do zatvaranja mnogih privatnih biznisa... Skoro se zatvorila i jedna veca distribucija pica. Da ne pominjem ugostitelje... Nece biti ni za vase plate uskoro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA