≫ 

Večeras promena vremena u delu Srbije, od sutra u celoj zemlji: Stiže zahlađenje, u nedelju sneg

Jutarnja temperatura od jedan na jugu i istoku do sedam stepeni na severu i zapadu, najviša dnevna od osam na severu i zapadu do 14 stepeni na jugu i istoku.

  • 2
SRBIJA VREME SNEG Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nakon najtoplijeg dana u decembru, očekuje nas promena vremena, te u narednim danima stiže zahlađenje.

Večeras će doći do promene vremena na severu Vojvodine, do jačeg naoblačenja sa kišom i pojave pojačanog severozapadnog vetra doći će i u ostatku zemlje, a temperatura će biti u osetnijem padu.

Jutarnja temperatura od jedan na jugu i istoku do sedam stepeni na severu i zapadu, najviša dnevna od osam na severu i zapadu do 14 stepeni na jugu i istoku. U Beogradu oblačno, hladnije, povremeno sa kišom.

Najviša dnevna temperatura u prestonici sutra će biti 10 stepeni, dok će u subotu dostići tek četvrti podeok. Poslednji dan vikenda donosi ozbiljnije zahlađenje, te temperatura u najvećim gradovima neće prelaziti dva stepena, dok će na Zlatiboru biti od pet stepeni ispod nule, do maksimalne temperature od minus dva stepena.

- U nižim predelima prelazak kiše u sneg očekuje se u subotu,a  uveče, u toku noći i u nedelju tokom dana se u centralnim i južnim predelima očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 15 centimetara, dok će u Vojvodini biti znatno manje padavina -  navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

RHMZ prognoza Foto: Printscreen/RHMZ

Kako dodaju, na planinama će sneg padati od sutra uveče do kraja vikenda, pa će doći do povećanja visine snežnog pokrivača za više od 20 centimetara. Kratkotrajno stvaranje snega visine manje od pet centimetara moguće je i u višim perifernim delovima Beograda.

Nakon kratkotrajnog snega, naredne nedelje ponovo će biti suvo i toplije, uz razvedravanje i pojačavanje južnog i jugoistočnog vetra u košavskom području.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    24. decembar 2020 | 20:15

    U Boru se već bilo zabolelo i pao sneg 20 cm i sad će tako isto. Tako da neka bude i u Bg bar malo jer ga u januaru možda neće ni biti.

  • Goki

    24. decembar 2020 | 22:28

    Ma što ne padne pola metra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA