Detaljan raspored, sutra vakcinacija u Vršcu i Kanjiži: Kisić otkrila kako se oseća nakon vakcine

Tokom dana vakcinacija starih u Nišu i Kragujevcu

  • 5
Darija Kisić Tepavčević Foto: Marko Jovanović

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević kaže da je napravljen detaljan plan i dinamika vakcinacije u gerontološkim centrima za naredne dane.

Ona je novinarima nakon obilaska ustanova socijalne zaštite u Aleksincu rekla da je u Nišu u toku vakcinacija u gerontološkom centru, a da će danas biti sprovedena i u Kragujevcu.

Navela je da je plan da se vakcinacija sutra sprovede u gerontološkim centrima u Kanjiži, Vršcu i još nekim mestima.

- Napravljen je detaljan raspored - rekla je ministraka i navela da će početkom iduće sedmice vakcinacija biti sprovedena i u gerontoškom centru u Aleksincu.

Napomenula je da su korisnici gerontolških centara, kao i zaposleni u tim ustanovama prepoznati kao najosteljivija grupa koju treba zaštiti.

Podsetila je da je juče je počela vakcinacija, da sada aktivno učestvujemo u građenju imuniteta, ali da još moramo da budemo strpljivi, jer su i dalje hiljade ljudi zaraženi i veliki je broj preminulih.

Dan nakon vakcinacije

Kisić Tepavčević, koja je juče primila vakcinu, kaže da se oseća odlično, prenosi Tanjug.

Navela je da se, kao i posle svake vakcine, poput vakcine protiv gripa, na mestu aplikacije oceća blaži bol koji traje nekoliko sati.

- Nakon toga nisam imala nikakvih simptoma - kaže ministarka i dodaje da se na mestu aplikacije kod nekih javi otok, crvenilo, moguća je i pojava blaže temperature i bolova u mišićima.

Navela je da se to sve može očekivati kao neka blaža reakcija organizama na stvaranje antitela i dolaska u kontakt sa antigenima samog virusa.

- Vidite da sam dobro i nadam se da će u narednom periodu i korisnici ovog centra biti vakcinisani - kaže Kisić Tepavčević.

Napomenula je da je vakcinacija besplatna, ali i dobrovoljna i da svi oni korisnici gerontoloških centara koji žele, mogu da je prime.

Fajzerova vakcina, korona virus, Doktor Predrag Kon, Darija Kisic, Ana Brnabic Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Odziv dobar"

Vakcinacija, kaže, podrazumave da u momentu aplikacije nema prisutne akutne bolesti, temperature i da osoba nije alergična na neku od komponenti vakcine.

- Odziv je izuzetno dobar, veliki broj je zainteresovanih u svim gerontološkim centrima, kako državnim, tako i privatnim - navela je ministarka.

Kaže da naši najstariji sugrađani pokazuju kako treba da se ponašamo i kako treba da budemo odgovorni i da su oni prepoznali koliko je značajno da svi aktivno učestvujemo u borbi protiv virusa.

Upitana o najnovijim odlukama Kriznog štaba, Kisić Tepavčević kaže da će o tome biti reči na današnjoj konferenciji za novinare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    25. decembar 2020 | 16:36

    "I da osoba nije alergična na neku od komponenti vakcine".Jos kad bi se znalo koje su to komponente i ko je alergican na sta.Saznace ako umre.

  • J....

    25. decembar 2020 | 16:43

    Stari su proziveli veliki deo zivota ,ovaj ostatak oni smatraju kao poklon!sto se ne bi vakcinisali!promenice im DNK?nego dajte da brinemo o mladima !

  • Lord

    26. decembar 2020 | 10:52

    Mislite lazne vakcine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA