≫ 

Apel "Puteva Srbije" zbog snega: Neophodan je poseban oprez, vidljivost je smanjena

Vozačima se savetuje oprez u vožnji i obavezna je zimska oprema

  • 2

Putevi Srbije pozvali su večeras vožače da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, posebno jer se do kraja dana i tokom noći u jugozapadnoj Srbiji očekuje formiranje snežnog pokrivača do 15 centimetara, a u planinskim predelima do 25.

Kako se navodi, usled magle i snega na Čestobrodici je smanjena vidljivost na 70 do 100 metara, a sitni odroni prisutni su duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, najviše na Ðerdapskoj magistrali.

Italija, nevreme, sneg Sneg je otežao saobraćaj / Foto: Tanjug/AP

Na auto-putu E-763, na deonici Preljina-Takovo u zoni tunela "Šarani", "Brđani" i "Savinac", ograničenje brzine smanjeno je na 60 km/h.

Putevi Srbije u saopštenju podsećaju da se zbog praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima.

Navode i da postoji mogućnost pojave magle i mestimične poledice na putevima, pogotovo na deonicama duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na mostovima.

Na planinama oko Prijepolja danas je pao prvi sneg zbog čega se saobraćaj otežano odvija.

Kako prenosi portal Prijepolje info, Jabuka je pod snegom. Kiša koja je padala nekoliko sati noćas je prešla u susnežicu i sneg, pa je na Jabuci formiran pokrivač od 15 centimetara.

Put Prijepolje - Jabuka je pod snegom i saobraćaj se otežano odvija, ima i zavejanih šlepera. Vozačima se savetuje oprez u vožnji i obavezna je zimska oprema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA