≫ 

Predrag Marić ima koronu: Dugogodišnjem načelniku Sektora za vanredne situacije danas potvrđen virus

Upućen je na skener

  • 10
Predrag Marić Foto: Marko Jovanović

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, zaražen je korona virusom, saznaje Telegraf.rs. Kovid 19 potvrđen mu je danas. 

Marić, kako saznajemo, ima temperaturu. Ostale tegobe nema. Ipak, predostrožnosti radi upućen je i na skener. Pretpostavlja se da će se od kovida 19 lečiti kod kuće, ali ta procena ostaje na lekarima.

On, inače, odlazi uskoro u penziju. Prvi vatrogasac Srbije, kome se najviše verovalo u nevoljama i elementarnim nepogodama, podneo je zahtev za penzionisanje početkom novembra, iako mu mandat na mestu pomoćnika ministra ističe u maju 2022. godine.

Uslov za penziju je ispunio prošle godine, a zahteva za penzionisanje je njegova lična i profesionalna odluka.

15 godina na jednoj funkciji

Marić je jedini visoki policijski funkcioner čija funkcija skoro 15 godina nije bila upitna. Za načelnika Sektora za vanredne situacije postavljen je 2007. godine odlukom ministra Dragana Jočića, čiji je pomoćnik bio. Na istoj funkciji je bio i za vreme Ivice Dačića, kao i za vreme Nebojše Stefanovića.

Diplomirani je pravnik a u MUP-u se zaposlio 1990. godine. Karijeru je započeo u Upravi za protivpožarnu i tehničku zaštitu. Načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u Upravi protivpožarne policije postao je 2003. godine, zamenik načelnika Uprave 2004. godine, a načelnik 2005. godine. U tom periodu, osim Marića, karijerno priznanje dobili su svi vatrogasci formiranjem zasebnog Sektora u MUP-u 2007 godine.

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.

Ko će zameniti Marića na ovoj izazovnoj poziciji još uvek je nepoznato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    28. decembar 2020 | 14:29

    Moja majka radi kao rendgen tehničar na Banjici, pune 34 godine zračenja i ko zna koliko hiljada pacijenata, nije stekla uslov za peziju. Nekada je bilo za žene 35 godina, a sada se svake godine povećava granica. Po novom zakonu, da bi otišla u penziju, treba da ima 41 godinu staža! Naravno bez beneficiranog radnog staža poput raznih državnih činovnika, što opravdanih, što neopravdanih... Očigledno se malo zračila 34 godine, pa može još, za razliku od ušuškanih funkcionera!

  • Stojan

    28. decembar 2020 | 14:35

    Gospodinu Maricu želim sve najbolje, brz oporavak i srećan odlazak u zasluženu penziju. Zahvalni Obrenovcani.

  • Marko

    28. decembar 2020 | 17:26

    @Mick Ovde nije reč o ravnopravnosti polova, već o zaslugama da pojedini državni službenici, izmedju ostalih razne sekretarice i činovnici kojima život nije ugrožen imaju 3+ meseci po godini staža pa stiču pravo na prevremenu penziju. A da li su zaista zaslužili? Ne govorim o policajcima na ulici, vatrogascima, rudarima koji su to svakako zaslužili. A da li posao npr. rendgen tehničara treba da bude beneficiran na sličan način, jer njihovo zdravlje trpi nesagledive posledice zarad dobrobiti drugih ljudi. Zar 35 godina zračenja nije dovoljan uslov za odlazak u penziju? Bez obzira na pol?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA