≫ 

Otkriveno zašto je deda Mića skočio sa 2. sprata mitrovačke bolnice: Nisu mu dali da ide na sahranu

Kako mu lekari nisu dozvolili da napusti bolnicu, on je umesto kroz vrata izašao kroz prozor

  • 0
Pad sa zgrade, samoubistvo, ulica, skok Foto: Profimedia

Deka Mihajlo L. (80) iz Manđelosa, skočio je u petak ujutru sa drugog sprata Hirurškog bloka mitrovačke bolnice, koji je mesecima kovid centar u ovoj ustanovi, zadobivši teške povrede glave i višestruke prelome. Razlog njegovog skoka bilo je to što mu lekari zbog bolesti nisu dozvolili da ide na sahranu brata od strica.

- Deda Mića je smešten u bolnicu prošlog četvrtka, nakon problema sa plućima. Kako smo čuli od sinova, imao je već neko vreme problema sa disanjem, nesvestice, ništa nije jeo, teško se kretao. Živi sa starijim sinom, snajom i bakom u zajedničkom domaćinstvu. Čuli smo da su mu u Mitrovici dva puta radili test na koronu i da je bio negativan - pričaju za "Informer" komšije iz Pinkijeve ulice u Manđelosu i dodaju da je deka u zadnje vreme pokazivao i znake senilnosti.

Navodno, kako u mitrovačkoj bolnici nije bilo dovoljno mesta na Infektivnom odelenju, starca su smestili u kovid centar, na drugom spratu u posebnoj sobi, gde je bio sam.

Dobivši vest da mu je preminuo brat od strica, takođe iz Manđelosa, deka je insistirao da ga puste da ide na sahranu.

Međutim, kako mu lekari zbog njegovog zdravstvenog stanja, jer ima tešku upalu pluća, nisu dozvolili da napusti bolnicu, on se preobukao i, umesto kroz vrata, izašao kroz prozor!

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici o ovom incidentu šturo je saopšteno da je nakon pada pacijent sa višestrukim prelomima i povredama glave zbrinut u Jedinici intenzivne nege, gde mu se stanje stabilizovalo, ali da je odmah nakon toga zbog težine povreda prevezen u Urgentni centar u Beograd.

Mitrovačka policija izašla je odmah po pozivu iz bolnice na lice mesta, obavešteno je i nadležno Tužilaštvo, ali izjava od pacijenta nije uzeta, jer se deka još nalazi u teškom stanju, na aparatima i nije pri svesti.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA