≫ 

Aplauz umesto vatrometa u novogodišnjoj noći: Tapšimo za sve koji su podredili živote našim

- Tapšimo i za one koji su pobedili koronu, to su velike pobede u životu - poručuje za Telegraf.rs direktorka KBC "Bežanijska kosa" prof. dr Marija Zdravković

  • 13
KBC Bežanijska kosa crvena zona poruka tapšanje

Foto: Marko Jovanović, Pixabay, Telegraf

Društvenim mrežama i mobilnim aplikacijama širi se poruka u kojima se svi pozivaju da tačno u ponoć u novogodišnjoj noći aplaudiraju svim lekarima, sestrama i drugim zdravstvenim radnicima, koji su ove godine svoje živote u bolnicama podredili našim.

- Hajde da svi budemo veliki, da u novogodišnjoj noći, u 00:00, aplaudiramo najjače što možemo za sve naše junake lekare i sestre, za sve koji su svoje živote podredili nama, za mnoge koji su nas nažalost napustili ali i za novu nadu i u slavu života. Hoćemo li? Najjače - stoji u poruci u kojoj se svako ko je dobije poziva da je širi dalje.

crvena zona poruka

Foto; Telegraf

Ovo je drugi put da se građani pozivaju na aplauz za sve oni koji se crvenim i drugim zonama u kovid bolnicama bore za sve koji su oboleli od korona virusa, koji je obeležio ovu godinu.

Prvi put to se desilo 18. marta za vreme vanrednog stanja. Tapšala je te večeri u 20 časova cela Srbija za svoje medicinske radnike, a tako se nastavilo svake večeri u osam. Sve dok nije utihnuo...

Novi poziv stanovništvu da se opet ponovi ovaj prelepi gest, dirnuo je direktorku Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" prof. dr Mariju Zdravković, ali ona za Telegraf.rs kaže da bi volela da se aplaudira i svima onima koji su pobedili koronu u ovoj godini.

- To su velike pobede u životu. I da se pomolimo za sve one koji leže, i čekaju Novu godinu u bolesničkim krevetima, nažalost neki i na respiratorima. Da u 2021. godini izađu iz bolnice i vrate se svojim porodicama - poručila je prof. dr Zdravković putem Telegrafa.rs.

Korona je u našu zemlju stigla zvanično 6. marta. Od tada do danas uzela nam je 3.119 života a potvrđena je kod 331.755 osoba.  Na korona virus testirano je 2.268.962 .

Trenutno je u bolnicama hospitalozivano 9.366 pacijenata, od kojih 283 diše pomoću respiratora.

Da ih ne bi bilo više, nosite masku, držite distancu, redovno perite ruke, i proslavite praznike u krugu porodice.

I, da... Ne zaboravite aplauz u noći kada će se smeniti stara i Nova godina.

Video: Ori se aplauz za heroje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    30. decembar 2020 | 08:10

    Aplauz i za sve trgovce. Za kasire sa kojima ste se svaki dan susretali a oni bili na svojim linijama i borili se. Borili se za pune rafove, da sve posluže a ujedno i da sačuvaju svoje zdravlje, JER I ONI IMAJU PORODICE KUĆI! Aplazu za njih koji nisu dobili nikakvo povećanje plate a radili duplo veći posao!

  • Milica

    30. decembar 2020 | 10:07

    Ne tapsem vise nikom, tapsanje onomad se pretvorilo u politicko tapsanje vlasti!

  • milanče🇷🇸

    30. decembar 2020 | 09:02

    Podelite zdravstvenim radnicima po 1000 evra, zasluzili su ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA