≫ 

Incident u vrtiću u Nišu: Otac napao radnike, vređao ih i pretio im pred detetom

Iz niške policije su potvrdili da je došlo do verbalnog sukoba koji je izazvao 39-godišnji muškarac, te da je po prijavi policija odmah izašla na lice mesta

  • 8
Ljut čovek, vrtić Foto-ilustracija: Shutterstock

Nakon što je trijažna sestra u vrtiću "Bambi" primetila da dete jaslenog uzrasta uporno kašlje, pa obavestila njegove roditelje u skladu sa preporukama Kriznog štaba, otac tog deteta je po dolasku napao, vređao i pretio, saopštili su iz Javne predškolske ustanove "Pčelica". O događaju je obaveštena i policija i oni kažu da su upozorili 39-godišnjeg muškarca na posledice narušavanja javnog reda i mira, pišu Južne Vesti.

Prilikom ispraćaja deteta u prisustvu sestre grupe i odgovornog vaspitača, navode iz Pčelice, trijažna sestra je 5. januara predala dete ocu.

- Nakon usmenog pojašnjenja i obrazloženja ocu, koji pri preuzimanju deteta nije imao zaštitnu masku, usledio je verbalni napad uvredama, najprimitivnijim psovkama, pretnjom, zastrašivanjem, upiranjem prsta do ivice nosa, pokušajem da se u vrtić uđe silom i pod pretnjom - navode iz "Pčelice".

Nakon što se trijažna sestra povukla, razgovor sa roditeljem su, kažu, nastavili zaposleni, ali bezuspešno.

- Pokušaj da se otac smiri, prestane da viče, kao i da se kod istog probudi bar malo empatije nisu uspeli. Na usmenu molbu da je svaki problem rešiv i da je u ustanovi stogo zabranjen i nedopustiv bilo koji vid nasilja nad zaposlenim i da isti postupak iziskuje prijavu relevantnim institucijama (MUP), razbesnelo je oca. Zajedno sa detetom u rukama pokušao je da nasilno uđe u objekat, a vratni portal je besno i razjareno vukao - kažu iz "Pčelice".

Povodom napada, tekstom "Vritć i roditelji" na Fejsbuk profilu, oglasila se i trijažna sestra.

- Molba još jednom onoj drugoj polovini da se urazumi i dozove pameti, da stane na loptu, razmisli ili se posavetuje sa malo mudrijim, jer mi nismo otirač, bokser, džak, psihosavetovalište, lek za nervozu i nezadovoljstvo da nas množite nulom neuvažavajući vaspitni i životni uticaj koji imamo na vašu decu, a ponajmanje smo vaši neprijatelji - piše u tekstu.

Iz niške policije su potvrdili da je došlo do verbalnog sukoba koji je izazvao 39-godišnji muškarac, te da je po prijavi policija odmah izašla na lice mesta.

Dodaju da je o događaju obavešteno Osnovno tužlaštvo u Nišu koje se izjasnilo da se muškarac upozori na posledice narušavanja javnog reda i mira, što je, kažu u policiji, i učinjeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    9. januar 2021 | 21:02

    A da niko nije obratio pažnju i da se dete ozbiljnije razboleo, isti otac bi dizao dreku kako ga nisu pazili u obdaništu.

  • Mako

    9. januar 2021 | 21:17

    Treba sadlušati i drugu stranu , donosite odluke na osnovu iskaza jedne strane je nedopustivo.

  • Tt

    9. januar 2021 | 20:50

    Upozorenje? Bez bar prekrsajne prijave? Bravo za tuzilastvo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA