≫ 

Smenjen načelnik saobraćajne policije PU Niš nakon smrti dva pešaka na trotoaru: Pojačana kontrola

Na sastanku održanom u Nišu, a na kojem je prisustvovao i ministar Aleksandar Vulin, odlučeno je da se pojača kontrola saobraćaja u Nišu

  • 98

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu na kome su analizirane i predočene sve mere i aktivnosti, koje je policija preduzela povodom saobraćajne nezgode a u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil.

Sastanku su prisustvovali i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

- Na sastanku je doneta odluka o smeni načelnika saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Smenjen je načelnik odeljenja saobraćajne policije u Nišu Dragan Pešić.

Odlučeno je da se pojača kontrola saobraćaja u gradu, kao i prisustvo saobraćajne policije na ulicama grada uz pomoć policijskih službenika iz drugih policijskih uprava.

Policijska uprava u Nišu će se obratiti rukovodstvu Grada Niša sa konkretnim predlozima kako bi se poboljšala saobraćajna infrastruktura u gradu.

U ovoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila kada je "audi" pokosio pešake na trotoaru u Bulevaru Medijana, poginuo je dvanaestogišnji A. P., a teško je povređen i  četrdesetosmogodišnji D. I., koji je preminuo po prijemu u nišku bolnicu.

Vozač koji je upravljao "audijem", N. S. (20) iz Beograda, ubrzo je uhapšen.

Protesti građana u Nišu 

Ova saobraćajna nesreća pokrenula je proteste u Nišu. Građani su se okupljali na mestu gde su stradali dečak i muškarac, i palili sveće. Zatim bi išli u mirnu protesnu šetnju kroz grad.

Tokom šetnje su uzvikivali "pravda za Andreja",  i "pravda za našu decu".

Okupljeni građani su, između ostalog, tražili da se reši problem bahate vižnje u ovom gradu.

Inače, Dragan Pešić je na ovoj funkciji više od 10 godina.  jednom momentu je čak viđen i kao najozbiljniji kandidat za novog Načelnika niške policije.

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    11. januar 2021 | 12:22

    Opet politika, šta je tu načelnik kriv da bude smenjen, zbog nekog klipana a klipana i narkomana koliko hoćete, i sad ispada da ih je načelnik ubio,i sad ide teror na vozače automobila i udri po džepovima naroda.

  • ...

    11. januar 2021 | 11:43

    A smena ministra?

  • Igrokaz

    11. januar 2021 | 12:15

    Ma to je predstava. Ide taj na drugu funkciju. Procurila vest da je momak sin od neke iz vladajuće garniture pa sada ovim mažu oči narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA