Posle snega i ledene kiše, vozačima sada preti magla: Smanjena vidljivost na auto-putu za jug

Magle ima i u Banatu i na Čestobrodici

  • 0
magla, vožnja, saobraćaj Foto: Unsplash

Zbog pojave magle smanjena je vidljivost na auto-putu E-75 na 150 metara, na deonici Pojate-Ražanj, i na auto-putu E-75, na deonici petlja Bubanj Potok, na granici Srbija-Severna Makedonija, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Kako se navodi, zbog pojave magle smanjena je vidljivost i na području Vršca i Kovačice, kao i na Čestobrodici gde je vidljivost smanjena na 50-100 m.

Vozačima se savetuje da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Na teritoriji Zaječara od 16 časova ukinuta je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere na državnom putu I B reda broj 33 - preko Popadije, dok ostale zabrane ostaju na snazi.

Na deonici Pazarište - Tutin, kod mesta Nadumce, od 12.januara do 1.novembra biće obustavljen saobraćaj zbog radova koji se izvode u punom profilu puta.

Alternativni putni pravcu biće državni put II A reda broj 203, deonica Pazarište - Dojeviće; državni put I B reda broj 29, Dojeviće - Novi Pazar; državni put I B reda broj 22, Novi Pazar - Bregovi; državni put II A reda broj 203, Bregovi - Tutin.

U saopštenju "Puteva Srbije" navodi se da na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je oko dva sata, dok je na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje oko sat.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA