≫ 

Oglasilo se Ministarstvo prosvete: Nastava od ponedeljka po modelu iz septembra, poslata uputstva

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas je poslalo obaveštenje školama, a ponovo je prosledilo i stručna uputstvakoja je Krizni štab usvojio 11. avgusta 2020. godine

  • 27
Deca, škola, maske, učionica, igralište, nastava, razmak, odstojanje, socijalna distanca, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, a nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, odvijaće se po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete. Sve ostale detalje možete da pogledate u ovom našem tekstu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas je poslalo obaveštenje školama, a ponovo je prosledilo i stručna uputstva za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama, koja je Krizni štab usvojio 11. avgusta 2020. godine.

Prema ovim uputstvima, učenici od prvog do četvrtog razreda imaće svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama, dok će stariji osnovci nastavu pohađati naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama.

Nastava u srednjim školama, takođe će se odvijati kao i na početku školske godine, u septembru 2020. godine, a to znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u školu, a potom jednu nedelju učiti na daljinu.

Uputstva se mogu pogledati i na sajtu Ministarstva prosvete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🥲

    12. januar 2021 | 17:29

    Moze li neko da mi objasni koja je razlika izmedju 15 i 30 ucenika i casova od 30 minuta i 45 minuta?Dete moze da se zarazi i za tih pola sata medju tom decom koja su u skoli?

  • Ni

    12. januar 2021 | 16:30

    Cirkus!

  • Nindža

    12. januar 2021 | 17:41

    A učitelje su postavili kao glinene golubove za koronu 30toro dece svaki dan!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA