≫ 

Voda se povlači sa poplavljenih područja na jugu Srbije: U Medveđi i dalje problem sa strujom

Vanredno je u 13 opština

  • 0
Nišava Bela Palanka poplave

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Na poplavljenom područjima na jugu Srbije stanje se normalizuje, voda se povlači, a probleme sa strujom i dalje ima oko jedan odsto potrošača, najviše u opštini Medveđa.

Vanredna situacija još je na snazi u 12 lokalnih samouprava, iz domova je evakuisano 85 stanovnika, a zbog izlivanja Južne Morave zatvoren je put Kruševac-Niš kod Ðunisa, prenosi RTS.

Nivo Nišave opao je za više od metar kod Bele Palanke, gde je u selima Dolac i Crvena Reka bilo i najkritičnije.

Smiruje se situacija sa poplavama u pirotskom kraju

 

Smiruje se situacija sa poplavama u pirotskom kraju. Nišava se vratila u korito.

Dragana Tončić, načelnica Pirotskog okruga, kaže za RTS da se voda povukla iz dvorišta, ali da je još ima u podrumima u prigradskim naseljima.

Voda za piće u Pirotu je ispravna, ali se beleži zamućenje u Beloj Palanci.

Danas se, kako kaže, biti podeljeno 200 pari čizama najugoženijim građanima.

U Babušnici i Dimitrovgradu radi se na sanaciji terena.

Opština Dimitrovgrad će danas početi da procenjuje štetu.

Opala je i Vlasina, ali prekinuto vodosnabdevanje zbog zamućenja u Vlasotincu neće biti brzo rešeno, jer je reka potkopala branu i oštetila cevovod na vodozahvatu.

Ibar je sinoć poplavio više kuća na obali u Kosovskoj Mitrovici, dok su porodice koje žive u blizini reke evakuisane.

U tom delu grada je preventivno isključena i struja, prenose mediji. Ibar je ranije poplavio najmanje tridesetak kuća u selima Rudare i Grabovac kod Zvečana.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, ekipe na terenu procenjuju kolika je šteta, posle izlivanja Sitnice, Laba, Binačke Morave i Drenice.

Više od tri hiljade ludi u opštini Kosovska Kamenica od juče je bukvalno odsečeno od sveta nakon rušenja dva mosta u selima Ajnovce i Močare zbog nabujale Krive reke.

Otklonjena većina kvarova u Novom Pazaru i Tutinu, ali i dalje ima prekida u elektrosnabdevanju

 

Posle velikih problema u elektrosnabdevanju, otklonjen je najveći broj kvarova u Novom Pazaru i Tutinu, ali prekida i dalje ima.

"Elektroprivreda Srbija" uputila je prethodnih dana dodatne ekipe u te opštine kako bi se situacija sa snabdevanjem električnom energijom u najkraćem roku stabilizovala.

Sneg i ledena kiša prouzrokovali su havarije zbog kojih je veliki broj domaćinstava u tim opštinama bio bez struje. Pre dva dana, 90 odsto opštine Tutin je ostalo bez struje.

Most u selu Ćukovcu kod Vranja ponovo otvoren za saobraćaj

 

Most u selu Ćukovcu kod Vranja od jutros je ponovo otvoren za drumski saobraćaj, saopštavaju iz gradskog štaba za vanredne situacije.

Kretanje vozila privremeno je bilo zabranjeno, zbog vanredne odbrane od poplava.

Prema najnovijim podacima, vodostaj Južne Morave je u padu. Nadležne gradske službe i ekipe JVP "Srbijavode" su na terenu i prate nivo Morave i njenih pritoka.

Vlasotince i narednih dana bez vode

 

Vlasotince će i narednih nekoliko dana biti bez vode, a građani će moći da se snabdevaju iz cisterni, kojih je danas sedam na ulicama.

Cisterne sa pijaćom vodom će u Vlasotincu i okolnim mestima na ulicama biti od 10 do 21 sat, saopšteno je iz te opštine. Usled poplava oštećeno je više od 150 metara cevovoda, a voda je oštetila i deo novog puta Vlasotince - Svođe.

Za raščišćavanje terena biće potrebno još nekoliko dana, kažu u opštini.

Vanredno i u Kamenici

 

Opština Kamenica na Kosovu proglasila je danas vanrednu situaciju zbog poplava koje su napravile veliku štetu, objavio je danas gradonačelnik Kamenice Kendron Kastrati.

- Zbog situacije koju su stvorile poplave, odlučio sam da proglasim vanredno stanje u opštini Kamenica. Atmosferske kiše nanele su štetu infrastrukturi, električoj energiji - rekao je Kastrati, prenosi Zeri.

Atmosferske kiše nanele su štetu infrastrukturi, električnoj energiji, a neka sela su ostala nasukana. Za ovo sam zatražio punu spremnost od svih relevantnih institucija koje deluju u opštini Kamenica.

Video: Ovako izgleda kuća u selu kraj Doljevca dan posle stravične poplave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA