Divljao na putu kod Rume i izazvao težak udes. Pobegao je, ali jedna hrabra policajka ga je pronašla

Policajka nije bila na dužnosti, već se vraćala kući s posla

  • 17
Nesreća Ruma Foto: Privatna arhiva

Teška saobraćajna nesreća, ludački brza vožnja pod dejstvom alkohola i beg sa lica mesta. Ova dramatična priča, koja nam stiže iz Rume, ima srećan kraj, ali i jednog junaka, tačnije junakinju, policajku S. R, koja je u tom trenutku bila van dužnosti, ali dovoljno hrabra da svojim vozilom krene u potragu za vinovnikom stravičnog udesa.

Branislav Vasiljević našao se sa svojom saputnicom u takvoj situaciji da su milisekunde odlučivale o životu ili smrti. Kada se sa auto-puta isključivao ka Rumi, iz suprotnog smera naišao je automobil koji se, kako kaže, kretao velikom brzinom pravo na njega. Preživeo je, bez povreda, zahvaljujući brzim refleksima.

- Skrenuo sam prema Rumi i na kružnom toku ugledao čoveka, koji je išao 160 kilometara na sat i skrenuo u moju traku. Poginuo bih da nisam skrenuo desno, a on je udario u levu stranu mog automobila i pobegao - priča naš sagovornik.

Izašao je i pogledao olupinu svog vozila, a onda se kraj njega zaustavila žena spremna da pomogne. Bila je to S. R, koja se vraćala sa posla iz Beograda, policajka.

- Naišla je žena, vraćajući se sa posla iz Beograda, a ja nisam ni znao da je policajka u pitanju. Ja sam joj objasnio da je vozilo stalo na udaljenosti od oko 4 kilometra prema Šapcu, jer sam saznao da dalje nije mogao da vozi zbog probušene gume. Ona je krenula, kružila i našla ga je u njivama. Kad je došla, pozvala je saobraćajnu parolu i tako otkrila izvršioca dela koji je imao 2,2 promila alkohola u krvi i u zatvoru je - priča Vasiljević.

On nam je poslao i fotografije svog uništenog automobila. Čovek koji je gledao smrti u oči i koji je preživeo takav stres, može biti zahvalan sili koja ga je sačuvala u tom trenutku, ali posebnu zahvalnost ističe policajki koja je učinila veliku stvar da se počinilac ne izvuče.

To je velika profesionalna, moralna i, na kraju, hrabra i požrtvovana odluka jedne žene koja nije imala nikakvu obavezu da se upušta u takav podvig.

Nije poznavala Branislava, niti imala ikakav motiv da pomogne, osim onog ljudskog glasa savesti da se neznancu pomogne u nevolji, a koji je sam po sebi dovoljna satisfakcija za poštenog čoveka. Uspeh u ovoj akciji bio je i njena najveća nagrada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA