≫ 

U zatvorima Srbije korona virus potvrđen kod 90 osoba: Trenutno petoro na bolničkom lečenju

Među zaposlenima veći broj obolelih nego među zatvorenicima

  • 0

U 29 kazneno-popravnih zavoda u Srbiji prisustvo korona virusa potvrđeno je u njih osam, saopštilo je danas Ministarstvo pravde. Prema navodima Ministarstva, od 10.556 osoba lišenih slobode virus je potvrđen kod njih 90. Od 4.195 zaposlenih virus je potvrđen kod 107 osoba.

- U celom sistemu u kome je trenutno 10.556 osoba lišenih slobode, korona virus potvrđen je kod njih 90, što je 0,8 odsto od ukupnog broja, kao i kod 107 zaposlenih - 2,5 odsto od ukupno 4.195 - rekla je ministarka pravde Maja Popović prilikom obilaska Okružnog zatvora u Beogradu i Specijalne zatvorske bolnice.

Prema njenim rečima u proteklih 15 dana pojavilo se nekoliko sporadičnih slučajeva zaraze.

Upravnik Specijalne zatvorske bolnice Dragoljub Paunović precizirao je da je u bolnici pet lica pozitivno na virus, da su imali blagu kliničku sliku i da je njihovo lečenje pri kraju.

Ovom prilikom razgovaralo se, navode u saopštenju, i o poboljšanju uslova boravka licima lišenim slobode. Podsetili su i na ulaganja u izgradnju novih paviljona u Zabeli, Sremskoj Mitrovici, OZ u Leskovcu kao i u izgradnju novog modernog zatvora u Pančevu.

Maja POpovic Ministarka Popović u obilasku Okružnog zatvora u Beogradu / Foto: infobiro.tv

Ministarka je podsetila da je od ukupno 12 blokova Okružnog zatvora adaptirano i rekonstruisano devet i naglasila da je plan da tokom godine počne rekonstrukcija dva bloka za pritvor, kao i da u martu bude završena izgradnja nove prijavnice.

U saopštenju stoji zmeđu ostalog i da je u toku izgradnja novog KPZ u Kragujevcu za smeštaj 500 lica, a da će do kraja godine početi izrada projektne dokumentacije za paviljon u KPZ u Sremskoj Mitrovici, kapaciteta 200 lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA