≫ 

Održan sastanak Ministarstva sa direktorima 158 domova zdravlja: Kovid ambulante nastavljaju s radom

Na sastanku je analiziran rad domova zdravlja, a napravljen je i plan za naredni period

  • 0
DIREKTORI SASTANAK LONČAR ZLATIBOR LONČAR Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predstavnici Ministarstva zdravlja razgovali su danas sa direktorima 158 domova zdravlja u Srbiji o planu rada u narednom periodu, kao i nastavku vakcinacije zdravstvenih radnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefoski kaže da je nakon vakcinacije zdravstvenih radnika u crvenim zonama kovid bolnica, počela vakcinacija i zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti - Nišu, Boru, Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd, Hitna pomoć Niš.

- Planira se da u narednom periodu svi zdravstveni radnici na primarnom nivou, koji izraze želju, budu vakcinisani u najkraćem roku. Kovid ambulate nastavljaju da rade. Nekovid pacijenti kojima je potreban pregled mogu da se jave u domove zdravlja - rekao je on.

On je dodao da će sastanci sa direktorima domova zdravlja ubuduće biti redovni, kako bi Ministarstvo zdravlja imalo uvid u njihov rad i koje su potrebe pacijenata lokalnih samouprava.

Direktor Doma zdravlja Niš prof. dr Milorad Jerkan kaže da je u Niš stiglo 1.968 vakčina i da su vakcinisani zaposleni koji rade u crvenim zonama.

On je pojasnio da je vakcinacija u tom gradu prvo počela u Kliničkom centru NIš, gde je više od 600 zaposlenih u crvenoj zoni primilo vakcinu.

Cepivo su dobili i zaposleni u kovid ambulantama, njih oko 300, ali i gerontološkim centrima, Psihijatrijskoj bolnici Gornja Toponica, Medicinski fakultet.

Video: Stefanović: Reumatologija, Banjica i banje izlaze iz kovid režima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA