≫ 

Atraktivna medicinska sestra okačila selfi sa bolesnom Tačijevom majkom, pa su je napali

Emina kaže da joj je žena dala dozvolu za fotografisanje

  • 6
Emina Mateo Zeqiri Foto: Facebook/Emina Mateo Zeqiri

Medicinska sestra Emina Zećiri zgrozila je kosovsku javnost pošto se slikala kraj teško bolesne žene i svoj selfi okačila na fejsbuk. Žena u bolesničkoj postelji je Tačijeva majka, koja je krajem prošle godine obolela od korona virusa.

Emina se pravdala time da je žena navodno pristala da se slika i da se njihova zajednička slika objavi na društvenim mrežama.

I dok žena u bolesničkom krevetu ne izgleda dobro, a posebno ne kao da želi da se u takvom stanju pojavi na društvenim mrežama, Emina se ovim selfijem hvalisala.

Ona je istakla da joj je fotografisanje sa majkom bivšeg predsednika Kosova Hašimom Tačijem, koji se nalazi u Hagu zbog optužbi za ratne zločine OVK, bila za nju čast.

Međutim, dok se nije libila da ovu fotografiju objavljuje na društvenim mrežama, njeno objavljivanje u medijima joj je zasmetalo. Naravno, zbog konotacije. Kaže, naslovi koji su pratili fotografiju bili su užasni i netačni.

Ona je najavila tužbu za medije i da se neće zaustaviti dok se ne izvine i povuku tekstove o njoj i o Tačijevoj majci.

Međutim, čak i da je žena dala dozvolu za fotografisanje i objavu, ona se nalazi u poziciji pacijenta i njena privatnost bi trebalo da se poštuje. Sama namera jedne medicinske sestre da se slika sa bolesnikom u takvom stanju nije profesionalna.

I porodica je kritikovala ovakav potez medicinske sestre.

- Pravo na privatnost i poverljivost jedno je od osnovnih prava pacijenata. Dostojanstven tretman svakog pacijenta garantuju zakon i međunarodne konvencije o ljudskim pravima - kazala je Evđeni Tači.

Međutim, činjenica je da je ova fotografija zbog Tačijeve majke postala viralna, pa su se mnogi komentari odnosili na nju i njeno zdravlje. Ali, bilo je i kritika na račun medicinske sestre.

- Meni se čini da je ona odlučila da se promoviše malo na društvenim mrežama - jedan je od komentara.

Inače, ova atraktivna medicinska sestra i ranije je bila u medijima. Njene provokativne fotografije privukle su pažnju, a čini se da se tada nije bunila što su je portali redom preuzimali.

Ona radi u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova.

Video: Hašim Tači na optuženičkoj klupi pred sudijom u Hagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA