Radosne vesti za malog Olija: Konačno putuje u Mađarsku po skupi lek koji se uzima jednom u životu

Dečak zvezdanih očiju ujedinio je dobre ljude da mu pomognu da prikupi lek koji košta 2,1 milion dolara

  • 13
Oliver Pal Gajodi Oliver Pal Gajodi / Foto: privatna arhiva

Oliver Pal Gajodi, jednogodišnji dečak iz Bajmoka, koji boluje od retke i teške bolesti - spinalne mišićne atrofije, a koji je učinio da se ljudi iz cele Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine ujedine, konačno kreće u ponedeljak put Budimpešte, gde će primiti Zolgensmu, najskuplji lek na svetu koji se uzima jednom u životu.

Akcija sakupljanja novca za Olivera Pal Gajodija vođena je na internetu, zatim uz pomoć humanitarnih bazara, slanjem SMS poruka, raznih igara i na sve druge načine koji su doprineli da novac bude sakupljen.

Vest o putu ovog malog borca za Budimpeštu na Fejsbuku je podelila njegova majka Timea, koja se u dirljivoj objavi još jednom svima zahvalila na pomoći koju su uputii njenom sinu.

- Dragi prijatelji! Da li nam verujete da smo mi još u neverici da smo prikupili sredstva za Zolgensmu i to uz vašu pomoć! Svakog dana osećamo neizmernu zahvalnost što ste poslali Olivera, borili se svim srcem za njegov lek! Ja kao njegova mama želela bih da vam se još jednom zahvalim za ono što ste učinili za našu porodicu! Neizmerno hvala svima vama koji ste odvojili za jednu poruku i za bezbroj poruka, i za uplatu, i za nagradne igre, i za licitacije, i za bazare. Veliko vam hvala - napisala je ona.

Timea se zahvalila svim zaposlenima u Fondaciji Budi human, kompanijama na uplatama, na njihovoj ponudi sa proizvodima, i svim ljudima koji su pomogli.

- Zahvaljujući svima vama naš mali Oliver sada ima priliku da ima lepši i zdraviji život! Postajemo malo uzbuđeni pre velikog puta! U ponedeljak ujutro krećemo za Budimpeštu do bolnice Bethesda! Moj dragi sinčić može krenuti putem isceljenja, jer si ti ( ti - jer se i tebi koji čitaš ovaj post obraćam) kao jedan čovek stao uz nas! Hvala, hvala svima! - napisala je Timea.

Video: Oliver Pal Gajodi čeka svog Deda Mraza u bolnici, umesto kapice na glavi je braunila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA