≫ 

Korisnici doma za stare u Šapcu bili zaraženi koronom u trenutku kad su vakcinisani

Vakcina u tom slučaju ne može da utiče na tok bolesti

  • 5

Korisnici doma za stare u Šapcu bili su zaraženi koronom u trenutku kad su vakcinisani. Tim povodom na konferenciji za medije koja je održana u Palati Srbije epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da će u takvim slučajevima doći do razvoja bolesti.

- Nemam neposredno podatke jedino što znam jeste da je infekcija ušla nešto ranije i vakcinisane osobe su bile ranije inficirane. To je nešto što može da se dogodi, istina neće se baš često događati. Vakcina ako se da nekome ko je u inkubaciji ne može da škodi. Doći će do razvoja bolesti, ne može da spreči bolest - objasnio je Predrag Kon.

Istakao je da vakcina u tom slučaju ne može da utiče na tok bolesti.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Zoran Gojković izjavio je da je kod 957 korisnika i 522 zaposlena u domovima za stare otkriven korona virus.

- Svi oni korisnici koji su pozitivni a ne zahtevaju posebno lečenje nalaze se u izolaciji. Takođe se i zaposleni nalaze u izolaciji. I dalje su nam neophodne rigorozne mere u domu za stare, to je jedini mogući način da ne dođemo u situaciju da imamo ozbiljne posledice  - istakao je Gojković.

U Šapcu je za poslednja 24 časa korona virusom zaraženo 50 osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    15. januar 2021 | 16:00

    Majka mi primila vakcinu, istog trena, pocelo nos da curi, i kasalj. Istina verujte. Njen organizam je tako reagovao. Bila zdrava 100%

  • Dana ŠA

    15. januar 2021 | 17:23

    A zar se nisu zarazili baš od vakcine , kako priča ceo Šabac i porodice tih zaraženih ?

  • Boža zemunac

    15. januar 2021 | 18:39

    Vakcina je svetsko zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA