Ako krećete na put dobro proverite situaciju: Gde ima snega i magle, upozorenje na odrone u Zaječaru

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno

  • 2
Sneg Srbija Foto: Rina.rs

Pre nego što krenete na put nije loše da pogledate kakvo je stanje na putevima u Srbiji prema izveštaju JP "Putevi Srbije". Svim vozačima se preporučuje oprezna vožnja.

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja i to deonice na kojima ima snega su:

I B-21, Javor - Sjenica, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-29, Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-40, Vladičin Han - Surdulica - državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-41, petlja Bujanovac jug - administrativna linija AP KiM (Končulj), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

II A-231, Vlasinsko Jezero - granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

II A-203, Dojeviće - Pazarište - Tutin - Mehov krš, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

II A-210, Jošanička Banja - Kopaonik, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-21, Divljaka - Ivanjica - Javor, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Valjeva, Vranja.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

Upozorenje na odrone u Zaječaru

Kako se navodi u izveštaju Auto-moto saveza Srbije, na putevima u Zaječaru ima sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B-34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima. Zbog pojave magle na Čestobrodici vidljivost smanjena na 50 do 70 metara.

Poledica na putevima

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Apel vozačima da voze oprezno

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP "Putevi Srbije" apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ruralni srbin

    15. januar 2021 | 18:55

    Ja sa mog dzipa kvatro orem gde ocete.A fenseri gratski nek brigaju brige.

  • Poledica

    15. januar 2021 | 19:29

    Nije Poledica sve sto kliza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA