Pogledajte kako trenutno izgleda auto-put "Miloš Veliki": Zimski uslovi vožnje, moguća poledica

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima

  • 2
Sneg, Nova Varoš, Jabuka, zavejani putevi Foto: RINA

Na autoputu E-763 na deonici od Takova do Preljine, ograničena je brzina kretanja vozila na 60 km/h, dok je u zoni tunela Braničć ograničenje 80 km/h, saopštilo je JP Putevi Srbije.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

U oblasti Zaječara ima sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B-34 (Ðerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zbog pojave magle na Čestobrodici vidljivost smanjena na 50 do 70 metara. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Pazarište - Tutin, kod mesta Nadumce, do 1.novembra na snazi je obustava saobraćaja, zbog radova koji se izvode u punom profilu puta.

Alternativni putni pravac: Pazarište - Dojeviće; Dojeviće - Novi Pazar; Novi Pazar - Bregovi; Bregovi - Tutin. Alternativni pravac za lokalni saobraćaj - povremeno propuštanje vozila u toku dana, dok je u toku noći na snazi potpuna obustava saobraćaja.

Most kod Titela preko reke Tise, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom i od 30.11.2020. g. se odvija samo sredinom mosta uz naizmenično propuštanje vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.10 časova, na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta, na Kelebiji, na izlazu, 60 minuta, Batrovcima 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PN

    16. januar 2021 | 18:51

    Ma autoput nije u lošem stanju ali mi nemao struju a o tome niko ne brine,struja nam treba.

  • Manjača

    16. januar 2021 | 18:47

    Sva sreca pa na vreme stignu očistiti sve .....🤫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA