≫ 

"Ne očekujem uslovljavanje putovanja vrstom vakcine, to bi bila diskriminacija"

Dačić, koji je nedavno primio rusku vakcinu, kaže da je Srbija u prednosti jer ima na raspolaganju više različitih vakcina

  • 11
Torlak, vakcina

Foto: Tanjug/Rade Prelilc

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne očekuje da će putovanja biti uslovljavana određenom vrstom vakcine protiv korona virusa.

- To bi bila segregacija i diskriminacija, jer neko vam ne da vakcinu, a onda vas uslovljava - rekao je Dačić gostujući na RTS.

Predsednik parlamenta, koji je nedavno primio rusku vakcinu Sputnjik V, kaže da se oseća dobro i da nije imao nikakve neželjene efekte.

- Ja sam se vakcinisao da bih dao podsticaj građanima, nema to veze sa političkim opredeljenjima. Svako treba da prouči šta se piše o svakoj od vakcini, a sve su bezbedne ako imaju akreditaciju naše agencije - rekao je Dačić.

On je istakao da je Srbija u prednosti jer ima na raspolaganju više različitih vakcina i na taj način je izbegla situaciju da zavisi samo od jednog proizvođača ili raspodele vakcina, podsećajući na primedbe iz Svetske zdravstvene organizacije da su najbogatije zemlje ostvarile monopol na vakcine.

- Mi smo barem za naše građane otvorili prespektivu da ne treba da razmišljaju hoće li biti dovoljno vakcina i da li će biti od jednog prozvođača - rekao je Ivica Dačić.

Video: Koju vakcinu protiv korone bi trebalo da primimo i zašto građani sami biraju koju vakcinu će primiti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    17. januar 2021 | 10:13

    Dzaba ste pravili izbor u biranju vakcina, kad niko sem penzionera i hipohondara nece da se vakcinise.

  • bg

    17. januar 2021 | 10:13

    Koferce je najjaci

  • Nemanjic

    17. januar 2021 | 11:48

    Moje pitanje je a vi ga objavite ZAŠTO OVAJ ISTI DOKTOR VAKCINISE SVE POLITIČARE ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA