Uprkos negativnoj kampanji, Krizni štab ima visok rejting

78 odsto građana i dan-danas brine da li će biti zaraženo

  • 0
Srpska Nova godina, doček srpske Nove godine

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Uprkos negativnoj kampanji koja permanentno postoji protiv stručnog dela Kriznog štaba za zaraznu bolest kovid-19, njihov rejting je i dalje jako dobar, odmah nakon rejtinga crkve, vojske i predsednika Republike, rekao je direktor za istraživanje javnog mnjenja u "Ipsos stratedžik marketingu" Marko Uljarević.

- Kriznom štabu nimalo nije lako, ponašamo se kao da nije krizna situacija. Trebalo bi svi da imamo razumevanja za te ljude, a ne da činimo sami sebi medveđu uslugu napadajući ih - naveo je Uljarević za TV Pink i dodao da je rejting na početku krize zdravstvenim radnicima iznosio oko 70 odsto.

Prema istraživanjima Ipsosa, dodao je, 78 odsto građana i dan-danas brine da li će biti zaraženo, a na početku epidemije 90 ili 92 odsto njih podržavalo je mere države i čak 70 procenata podržavalo je uvođenje policijskog časa.

- Naravno, to se sve menjalo i neki procenti su padali, a imali smo dobru kampanju protiv Kriznog štaba. Uprkos tome, odnos prema zdravstvenim radnicima i Kriznom štabu i dalje je dobar. Najpre su u istraživanjima "identitetska sidra", crkva, vojska, predsednik Republike a nakon toga poverenje Kriznom štabu - istakao je Uljarević.

On je ispričao da je i sam imao "susret" sa kovidom i da je dve nedelje proveo u Infektivnoj klinici, a pre toga i u bolnici Dragiša Mišović.

- Dugujem zahvalnost svim medicinarima. Rade posvećeno i nađu vremena da vam podignu moral kada vam je najneophodnije. Čudna je bolest u pitanju. Bilo bi dobro da ne budemo neodgovorni i da svako ponaosob doprinese da što pre izađemo iz ove teške situacije. Imajmo toleranciju jedni prema drugima i prema zdravstvenim radnicima - poručio je Uljarević.

Kada je reč o vakcinama i nabavci vakcina, Uljarević je kazao da je važno isticati koliko je posredi ne samo zdravstveno nego i geopolitičko pitanje.

- Vakcine imaju ekonomsku i geopolitičku dimenziju. Ljudi na primer brinu da li će se moći putovati sa primljenim kineskim vakcinama na Zapad. Ali, mislim da će biti jako teško bilo kome bilo šta zabraniti, već je 17 zemalja prihvatilo kinesku vakcinu, a među njima i jedan Brazil, Ukrajina, Turska... - zaključio je Uljarević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA