Hladni stanovi u Novoj Varoši: Zbog snega na stotine građana bez struje, ledene i učionice

Kvar na električnoj mreži je otklonjen, al isu stzanovi i institucije u ovoj opštini još hladni

  • 0
sneg, nova varoš, struja

Foto: RINA

Sneg koji je padao tokom jučerašnjeg dana napravio je ozbiljne probleme u snabdevanju električnom energijom na teritoriji opštine Nova Varoš. Ulsed kvara na glavnoj trafo stanici bez struje i grejanja ostalo je na stotine građana.

- Do prekida je došlo tokom jučerašnjeg dana kasno popodne, nema struje a samim tim došlo je i do prestanka rada pumpi za grejanje i radijatori u stanovima, ali i u svim institucijama su bili hladni. To se posebno odrazilo na škole, jer je jutros u učionicama bilo veoma hladno, pa đaci u pojedinim seoskim školama nisu bili u mogućnosti da pohađaju nastavu, a učenici koji idu u srednju školu su vraćeni kući - kazao je za Rinu predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

sneg, nova varoš, struja

Foto: RINA

On je istakao da je kvar otklonjen, ali da su stanovi još uvek hladni.

- Sve češće imamo probleme sa napajanjem električnom energijom, mislim da će nadležni morati ozbiljnije da se pozabave stanjem elektro mreže na ovim prostorima, da ne bi svake zime imali istu situaciju. To se radi kada vemenski uslovi dozvoljavaju, a ne kad padne sneg od pola metra pa je izlazak na teren mnogo teži - apelovao je Vasiljević.

Što se tiče putne infrastrukture, prvi čovek opštine Nova Varoš ističe da su svi putni pravci prohodni i očišćeni.

- Čisto je do centra svake mesne zajednice, kao i do brojnih zaseoka, a svi žitelji naše opštine mogu bez problema doći do grada - zaključio je Vasiljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA