Podnete prijave zbog zagađenja Lepenice. Ministarka Vujović poručuje: Nema zaštićenih

Irena Vujović je povodom ovog "ekološkog zločina" poručila je da u ovakvim slučajevima nema povlašćenih, niti zaštićenih

  • 4
Zagadjena reka Lim Ilustracija, Foto: RINA

Zbog nezakonitog odlaganja velike količine otpadnog mulja u Lepenicu kod Kragujevca, podnete su prijave protiv odgovornih lica, a ministarka Irena Vujović poručila je da nema zaštićenih.

Kako se navodi Ministarstvo za zaštitu životne sredine, republički inspektor za zaštitu životne sredine izvršio je uviđaj, a zatim obavestio gradonačelnika Kragujevca Nikolu Dašića i nadležne gradske službe koje su u pratnji službenika MUP-a izašle na teren i posle uviđaja podnele prijave protiv odgovornih, piše Tanjug.

Irena Vujović je povodom ovog "ekološkog zločina" poručila je da u ovakvim slučajevima nema povlašćenih, niti zaštićenih, objavljeno je u nedelju na sajtu Ministarstva.

- Prošlo je vreme kada su ovakvi postupci bili tolerisani ili su prolazili nekažnjeno. Današnji primer bahatosti i neodgovornog odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje najstrožu kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku - istakla je Vujović.

Dodala je da očekuje da će odgovorna lica biti najstrože kažnjena i naglasila da je za adekvatno reagovanje u ovakvim situacijama izuzetno važna koordinacija svih nadležnih institucija, što se u slučaju Lepenice pokazalo kao ključno.

- Ulažemo velika sredstva i napore kako bismo zaštitili naše reke, a ovakvi postupci pojedinaca su nedopustivi - rekla je ona i pozvala građane da čuvaju žživotnu sredinu i da prijave svaki nezakonit čin koji dovodi do njenog narušavanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    19. januar 2021 | 06:53

    I treba da se kazne, da kažem počinioci koji bacaju smeće svukuda, i time šire zagađenja životne sredine, svako od nas svesno ili nesvesno učestvuje u očuvanju životne sredine ili zagađenju iste, i zbog tih pojedinaca, ne mogu prozor otvorit, dobro je da u kući imam ruski upijač duvanskog dima, koji prečiščuje zagađen vazduh u zatvorenom prostoru. Bacajte otpadke, u kante isključite motore dok čekate, da vam se uključi zeleno svetlo na semaforu. Nije teško biti fin.

  • Zbunjeni

    18. januar 2021 | 19:46

    Ima li neko ime počinitelja ili odgovornih?

  • M.K.

    18. januar 2021 | 16:19

    Dabome tako i treba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA