≫ 

I Stefanović primio kinesku vakcinu protiv korone: "Primio bih svaku koju dobijaju naši vojnici"

Njega čeka i revakcina nakon 28 dana

  • 3

Ministar odbrane u Vladi Srbije Nebojša Stefanović danas je primio vakcinu protiv korona virusa.

- Ja sam primio kinesku vakcinu, koja je trenutno bila na stanju. Dakle, ono što sam rekao i tada, sve što prime naši vojnici, primiću i ja, dakle, istu vakcinu. Imam puno poverenje u svaku od vakcina i želeo bih da pozovem i građane da to urade, jer mislim da je to važna i ozbiljna stvar, pre svega da sačuvamo naše najstarije sugrađane, ali naravno i sve ostale i da to zaista bude prvi korak ka normalizaciji života u našoj zemlji - kazao je Stefanović za Pink.

Njega čeka i revakcina nakon 28 dana.

Ministar je rekao da je odlična zainterosvanost pripadnika Vojske Srbije i da očekuje da bude vakcinisano njih 10.000.

U Srbiji je dostupna "fajzerova", ruska i kineska vakcina protiv korona virusa, a uskoro se očekuje da nam stigne i "oksfordska".

Inače, danas je vakcinu primio i srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar na Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak". Odmah posle ministra, vakcinisao se i pokrajinski sekretar za zdrastvo Zoran Gojković. Oni su primili kinesku Sinofarmovu vakcinu.

Dok je trajala priprema za vakcinu, ministar je rekao da je za celu proceduru potrebno svega 2 minuta, i da građani sve to mogu da vide.

Video: Novi soj korona virusa stigao u Mađarsku, obolelo 5 ljudi: Tema na današnjoj sednici Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stana

    19. januar 2021 | 12:40

    Naravno da moja porodica I ja primicemo vakcinu. Sto bih ja bila pametnija od najpametnijih doktora. Pozdrav za LEKARE, sestre i sve radnike u covid sistemu.

  • Lord

    19. januar 2021 | 16:01

    Da,da,primio,ali sutra...

  • Milan

    20. januar 2021 | 00:20

    Jednom jedan čovek reče da će samo kinesku vakcinu da primi, reče pa poreče. Posle reče da mu nije bitno koju će vakcinu da primi, i opet reče pa poreče, i samo priča a nikako da primi tu vakcinu.... Zašto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA