≫ 

Mihajlović: Predložiću da se formira registar nasilnika i da bude javan, da znamo ko živi oko nas

Mi znamo da ima nasilja, da ima pedofilije, i ako to sve znamo, hajde da učinimo sve što možemo da to smanjimo

  • 18

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je danas da će predložiti da se formira registar nasilnika i da on treba da bude javan.

- Imamo registar pedofila koji je formiran pre par godina. Bilo je problema da li se popunjava i koliko dosledno, i on je zatvoren za javnost. Koordinaciono telo će predložiti da se registar proširi, jer nema razloga da ne znamo da li oko nas žive nasilnici, zašto da roditelji ne znaju da li u njihovoj okolini živi pedofil, nasilnik.

Mi znamo da ima nasilja, da ima pedofilije, i ako to sve znamo, hajde da učinimo sve što možemo da to smanjimo, da ohrabrimo sve da nasilje i zlostavljanje prijave i da imamo neophodne informacije - rekla je ona.

Potpredsednica Vlade podsetila je, odgovarajući na pitanje novinara u Vlasotincu, da se Koordinaciono telo odmah oglasilo povodom slučaja silovanja i zlostavljanja nekoliko glumica i devojaka u školi glume Mike Aleksića.

- Zahvalnost devojkama i ženama koje su smogle snage i prijavile nasilje. Zahvalnost i policiji i tužilaštvu, koji su pokazali da su dobro obučeni i da znaju da rade svoj posao, ali i svim medijima koji su reagovali u skladu sa novinarskim kodeksima - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • po debeo spisak

    19. januar 2021 | 14:32

    nasilnik ne mora biti samo fizički već i politički

  • Bgd

    19. januar 2021 | 14:23

    To je odavno trebalo uraditi

  • PN

    19. januar 2021 | 14:59

    Bolje neka se brinu da ne nestaju bebe,jer zakona za kriminalce te vrste nemaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA