Nove lokomotive sjaje u bojama srpske zastave, uslikane su na pruzi: Kako vam se dopadaju? (ANKETA)

Nove lokomotive namenjene su za manevarski rad i vuču teretnih vozova brzinom do 60 kilometara na sat

  • 27
Lokomotiva Foto: Dušan Dodić

Boje srpske zastave i srpski grb - to je jednostavna "kolor šema" novih manevarskih lokomotiva Infrastrukture železnice Srbije.

Ove lokomotive nećete videti na putničkim i teretnim vozovima, kako jezde između gradova i sela, već uglavnom na stanicama. Samo ime im kaže - to su "manevarke" koje su obično najmanje upadljive, jer su deo tehničke mehanizacije.

Ali ove nove, "češke" lokomotive briljiraju u srpskoj zastavi od ove godine, a fotografija Dušana Dodića pokazala je kako izgleda u snežnom ambijentu.

Nove lokomotive namenjene su za manevarski rad i vuču teretnih vozova brzinom do 60 kilometara na sat, piše na sajtu Infrastrukture.

- Zahvaljujući novim lokomotivama, "Infrastruktura železnice Srbije" će mnogo brže i bolje moći da teretnim vozovima organizuje transport materijala i opreme potrebne za rekonstrukciju železničke infrastrukture. Istovremeno, "Infrastruktura železnice Srbije" će moći kvalitetnije i efikasnije da organizuje teretni železnički saobraćaj na svojim prugama, bržim formiranjem vozova i kraćim zadržavanjem vagona na kolosecima. To će u skladu sa potrebama doprineti i znatno kvalitetnijem prijemu i otpremi železničkih kompozicija, pre svega u ranžirnim stanicama, kao i u stanicama sa velikim obimom rada. Na taj način, "Infrastruktura železnice Srbije" je u mogućnosti i da operaterima u robnom saobraćaju pruži uslugu na znatno višem nivou nego do sada - navodi se.

Vrednost dve nove manevraske lokomotive iznosi 2,1 milion evra, a češka kompanija "CZ Loko" isporučila ih je „Infrastrukturi železnica Srbije“ pre ugovorenog roka, nakon čega su usledila testiranja i procedura dobijanja dozvola za saobraćaj na srpskim prugama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    19. januar 2021 | 18:57

    Seljacko

  • Živela Srbija 🇷🇸

    19. januar 2021 | 19:24

    Od šest komentara svih šest napisao srbomrzac koji bolesno mrzi srbe i Srbiju. A voz je prelep, treba svi ovakvi da budu i sa ponosom da se voze kroz Srbiju i Balkan. Kome smeta srpski voz ofarban u srpsku zastavu u Srbiji, koga ugrožava?

  • Trto

    19. januar 2021 | 19:49

    Seljaci. Trebamo ici napred a ne se vracat u veku majmuna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA