U Poljanici 10 dana nemaju struju: Mole se da se neko ne razboli jer ne bi mogli da pozovu pomoć

I dalje su najugroženiji stanovnici u zaseocima sela Smiljević, Urmanica i Lalince

  • 7
Zima, sneg u Beogradu Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U ovim teškim danima za Poljanicu, prema rečima Novice Cvetkovića, stanovnika Vlasa, najteže je porodicama, koje imaju malu decu i bolesne ukućane, a ona domaćinstva, koja imaju etažno grejanje i čiji kotlovi rade na struju nemaju čime da se greju, pa su zato mnoge porodice bile prinuđene da se sklone kod svojih prijatelja i rođaka u Vranju kako se usled hladnoće ne bi posmrzavale.

- U teškoj situaciji su i oni stanovnici kojima je proteklih dana puštena struja, a koja opet nestane čim dođe do novog kvara na dalekovodu. Tada ostanemo i bez telefonskog i televizijskog signala. Akumulatori, koji postoje u ovim centralama su neispravni i drže struju samo sat vremena posle nestanka električne energije.

Odgovorni za to znaju, međutim, ništa ne čini da ih zamene novim. A dok to ne učine mi ćemo i dalje moliti Boga da se neko od naših meštana teško ne razboli jer ne bi smo mogli nikog da pozovemo u pomoć - naglašava Cvetković, piše juGmedia.

Žitelji pojedinih mahala u poljaničkom kraju, koji se nalazi u vranjskom ataru, i posle deset dana od snežnog nevremena praćenog kišom nemaju struju. I dalje su najugroženiji stanovnici u zaseocima sela Smiljević, Urmanica i Lalince do kojih ekipe električara iz Vlasa, Vranja i Preševa mukotrpnim radom pokušavaju da osposobe električnu mrežu.

Njihov svakodnevni trud, međutim, obezvređuju niske temperature koje su snegom i ledom okovale električne kablove, kao i ogromno drveće koje je pod teretom debelog snežnog pokrivača popadalo i oštetilo električne stubove.

Toga su, pogotovo svesni svi žitelji Poljanice koja broji 22 sela i koja zauzima jednu trećinu teritorije Vranja, od toga mnoga sela su već pusta dok Tumba, Mijovce i Urmanica imaju samo dvadeset stanovnika.

Video: Bujanovac poplavljen, sela odsečena od sveta usred zime

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA