Vakcinacija u Bujanovcu, deka među najodvažnijima: "Da je neko u martu rekao, došao bih s muzikom"

Na zalihama kineska vakcina, poručili iz Doma zdravlja

  • 3
Vakcinacija Bujanovac

Printskrin: Facebook/Bujanovačke

Bujanovčani koji su danas vakcinisani protiv korona virusa kažu da su jedva dočekali početak imunizacije i većini je bilo svejedno da li će primiti američko-nemačku, britansku, rusku, ili kinesku vakcinu.

Upravo će cepivo iz Kine primiti tokom dana prva grupa od pedesetak građana iz svih starosnih kategorija, od devedesetogodišnjaka do osobe rođene 2001. godine.

- Ja sam baš hteo kinesku vakcinu, na osnovu nekih informacija do kojih sam došao iz medija. Popunio sam elektronsku prijavu na sajtu e-uprave i nakon nekoliko dana sam dobio obaveštenje o terminu. Verujem da je ovo kraj agonije sa koronom – rekao je za Bujanovačke Bujanovčanin Božidar Ibišević (60) nakon vakcinacije.

Novica Dicić, prosvetni radnik iz Karadnika, kaže da mu je neko u martu prošle godine ponudio vakcinu da bi sa muzikom otišao da je primi.

- Sve ide vrlo brzo, opšti pregled kod lekara i zatim vakcinacija. Za dve do tri nedelje treba da primimo drugu dozu. Bilo mi je potpuno svejedno koju vakcinu ću primiti – naglasio je Dicić.

Po rečima dr Aferdite Mustafa, koordinatora za imunizaciju u bujanovačkom Domu zdravlja, prvi dan imunizacije građanstva protiče bez problema, nema gužve jer su unapred određeni termini, a vakcinacija će se nastaviti i sutra.

- Radi se po spiskovima koje dobijamo na osnovu elektronskih prijava. Strogo se držimo instrukcija viših instanci i u ovom trenutku mogu da kažem da će se vakcinacija nastaviti i sutra. Za sada na zalihama imamo kinesku vakcinu – kaže Mustafa.

Punkt za imunizaciju u zgradi Ekonomskog fakulteta obišao je i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, koji je zdravstvenom osoblju poželeo srećan rad, a građane ohrabrio da se vakcinišu, ocenivši da je to put ka okončanju pandemije.

Inače, imunizacija je počela jutros, a Mustafa Džemaili iz Bujanovca (82) među prvima je primio cepivo.

Do 11 sati vakcinisano je 30-ak građana, navode Bujanovačke. Prema njihovim informacijama, do juče se za imunizaciju prijavilo 56 građana i oni će primiti kinesku vakcinu, a ranije su vakcinisani radnici Doma zdravlja Bujanovac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA