≫ 

Još su pune bolnice u Srbiji: U KC Niš 225 kovid pacijenata, slede Vranje, Leskovac, Kruševac...

Na kiseoničkoj potpori u Zaječaru 29 pacijenata, u Prokuplju njih 25

  • 3
Bolnica, korona, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

U Zaječaru je u poslednja 24 sata potvrđeno još osam novih slučajeva kovida-19, dok je na Infektivnom odeljenju zaječarske bolnice od posledica infekcije preminuo jedan pacijent.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 40 pacijenata, na Grudnom odeljenju 25, dok je na Odeljenju produženog lečenja troje pacijenata, navodi se na sajtu grada.

Na kiseoničkoj potpori je 29 pacijenata, a na sva tri odeljenja preostalo su još 53 slobodna mesta za smeštaj kovid pacijenata koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Od početka epidemije obrađeno je ukupno 12.517 uzoraka, a do sada je obolevanje od kovid-19 infekcije potvrđeno kod 2.695 građana Zaječara.

U prokupačkoj bolnici 28 kovid pacijenata, 25 na kiseoniku

 

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je 37 pacijenata sa teritorije Topličkog okruga, od kojih je kod 28 pacijenata potvrđen kovid-19.

Na kiseoničkoj potpori je 25 pacijenata, objavljeno je na sajtu grada, prenosi Tanjug.

U poslednja 24 sata u kovid prijemno-trijažnim ambulantama u prokupačkoj bolnici pregledano je 76 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na kovid -19.

bolnica prokuplje Dr Aleksa Savić Prokuplje

Opšta bolnica Prokuplje / Foto: Bolnicaprokuplje.com

Hospitalizovani pacijenti imaju srednjetešku kliničku sliku, a u toku jučerašnjeg dana i noći transportovanih pacijenta na dalje lečenje nije bilo.

U kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja u poslednja 24 sata pregledano je 83 pacijenta sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom pod sumnjom na kovid -19.

Na dalje ispitivanje i lečenje u prokupačku bolnicu upućeno je 10 pacijenata, dok je petoro ljudi poslato u kućnu izolaciju zbog kontakta sa zaraženim osobama ili zbog lakšeg oblika infekcije kovidom-19.

Prokupačka bolnica, osim iz Prokuplja prima pacijente i iz opština Blace, Kuršumlija i Žitorađa, koje pripadaju Topličkom okrugu.

U Jablaničkom okrugu još 18 novih slučajeva

 

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga registrovano je 18 novih slučajeva zaraze virusom korona.

U Zavodu navode da je iz laboratorija stiglo 189 rezultata, od čega za grad Leskovac 129.

Panorama grada Leskovac centar

Leskovac / Printskrin: Youtube/Gledaj To/A.Dobraš

Precizira se da je 18 rezultata sa pozitivnim nalazom - osam osoba sa teritorije Leskovca, pet iz opštine Vlasotince, tri iz opštine Lebane i dve iz opštine Medveđa.

Trenutno se iz laboratorija čeka 59 rezultata sa Jablaničkog okruga za lica koja su uzorkovana u Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac i domovima zdravlja Jablaničkog okruga u prethodnim danima.

Na Kosovu potvrđeno još 320 novih slučajeva kovida-19

 

Na Kosovu je u poslednja 24 sata registrovano 320 novih slučajeva virusa kovid-19, dok je šest pacijenata preminulo, objavio je danas Institut za javno zdravlje u Prištini.

Testirano je 1.683 osoba, kako u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, tako i u privatnim laboratorijama, prenosi Koha.

Od početka pandemije na Kosovu je na korona virus testirano 213.372 osoba, od kojih je 56.732 bilo pozitivno, a 1.426 pacijenata je preminulo.

Trenutno je aktivno 5.324 slučajeva, najviše u Prištini, Vučitrnu, Prizrenu, Lipljanu, Podujevu, Kosovu polju, Ðakovici.

U KC Niš 166 zaraženih, kritično sedmoro pacijenata

 

U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovano je 225 pacijenata, a kod 166 pacijenata potvrđen je kovid-19.

Na aparatima za veštačku ventilaciju je sedmoro pacijenata i oni su u jako teškom opštem stanju, navodi se na sajtu te zdravstvene ustanove.

U poslednja 24 sata u niškom Kliničkom centru preminulo je dvoje pacijenata usled posledica infekcije.

NIS INFEKTIVNA RADOVI

Klinički centar Niš / Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

U kovid bolnici u Kruševcu hospitalizovan je 71 pacijent, od kojih je 44 kovid pacijenata, a jedan je priključen na aparat za veštačku ventilaciju.

Tokom poslednja 24 sata u kruševačkoj kovid bolnici preminulo je dvoje kovid pacijenata.

U Zdravstvenom centru Leskovac u kovid bolnici hospitalizovano je 76 pacijenata, a kod 42 pacijenta potvrđen je kovid-19. U poslednja 24 sata u toj zdravstvenoj ustanovi preminulo je dvoje kovid pacijenata.

U dve kovid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje hospitalizovano je 117 pacijenata, od kojih 105 pacijenata ima koronu. Preminuo je jedan kovid pacijent u poslednja 24 sata.

Video: Jelka u zaštitnom odelu i sa maskom... Pogledajte kako izgleda kovid bolnica na Karaburmi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    20. januar 2021 | 21:00

    Ja sam dedu izgubila u Nisu pre tacno 60 dana..a i mnogi su tamo izgubili svoje najmilije,jako cudno da tamo smrtnost od virusa je najvise zastupljena. Ali Bog vidi sve..

  • ISTINA

    20. januar 2021 | 23:20

    JE DA SU NAŠA BRAĆE (🐒🐒🐒)KINEZI NAMERNO PUSTILI VIRUS I ZNAJU ZA PRAVI LEK NE VAKCINE NEDELUJU AL TO JE NJIHOVA PROIZVODNJA LEPO REČENO KINA SAKRILA DOKAZ NOVINAR TAKNO SNIMIO LEKARA KAKO SU LAGALI DA VIRUS NIJE SMRTONOSAN I DA SE NE PRENOSI SA ČOVEKA NA ČOVEKA.HITNO PREKINUTI SVAKI ODNOS SRBIJA+KINA.✍️💯🆗🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA