≫ 

Mali Dragoslav, posle smrti oca, krenuo u školu: Drugari oduševljeni, za rođendan tražio bananicu

Radnik škole ide po Dragoslava i vraća ga kući, 15 kilometar u jednom pravcu, posle smrti dečakovog oca to nije imao ko da radi

  • 1
Dragoslav Milojević

Printskrin:Youtube/ Info LIGA Ivanjica

Mališani OŠ "Major Ilić" u Kušićima kod Ivanjice prvog dana drugog polugodišta oduševljeno su dočekali povratak u klupu njihovog druga Dragoslava Milojevića sa čijom tužnom životnom pričom je upoznata čitava Srbija. Kada je u oktobru ostao bez oca devetogodišnji Dragoslav prestao je da dolazi u školu jer do nje više nije imao ko da ga doveze, navodi Infoliga.

To je bio i prvi zadatak za lokalnu samoupravu koja je u saradnji sa školom našla rešenje da Dragoslavu obezbedi nastavak školovanja, pa tako jedan zaposleni iz škole "ladom nivom" ide po dečaka i vraća ga kući. Kako kaže vozač, treba mu sat vremena zbog zimskih uslova. A dečaku su kupili i tablet.

Kako kaže njegova drugarica Jana, Dragoslav je dobar drugar, stalno im peva pesmice i zasmejava ih. Kada su ga pitali šta bi hteo da dobije za rođendan, skromno je rekao "bananicu".

Od dečakove kuće u veoma nepristupačnom planinskom kraju, do škole ima oko petnaest kilometara u jednom pravcu. Posebno je nezgodno u zimskom periodu kada napada metarski sneg.

Nakon pomoći koja je na adresu porodice Milojević stizala u više navrata posebnu radost Dragoslavu doneo je prvi dan škole jer se nakon duže pauze vratio svojim drugarima i bezbrižnim dečačkim maštanjima u školskoj klupi.

Video: Oliver Pal Gajodi čeka svog Deda Mraza u bolnici, umesto kapice na glavi je braunila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    21. januar 2021 | 09:41

    Divno, lepo je cuti da se desavaju i ovakve stvari. Uz malo truda usrecili ste jedno dete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA