≫ 

Pozivaju se sve studentkinje i studenti da se jave: Pokreće se platforma "FDU - Protiv nasilja"

Iz FDU-a su saopštili da se obavezuju da će potpuno poštovati principe poverljivosti

  • 21
Devojka, maltretiranje, silovanje, žena, nasilje

Foto-ilustracija: Shutterstock

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu pokreće platformu "FDU - Protiv nasilja", sa namerom da se aktivno bavi prevencijom i sprečavanjem svake vrste zlostavljanja i zloupotrebe u obrazovnim procesima, a posebno problemima vezanim za seksualno uznemiravanje.

Pozivaju se sve studentkinje i studenti, ukoliko su imali bilo kakvo loše iskustvo koje ukazuje na nasilničko ponašanje ili smatraju da je došlo do zloupotrebe položaja u obrazovnom procesu ili u prostorijama FDU, da se obrate i takvo ponašanje prijave.

Iz FDU-a su saopštili da se obavezuju da će potpuno poštovati principe poverljivosti, zaštititi svaku studentkinju i studenta i pokrenuti mere kojim se takva ponašanja obustavljaju, sprečavaju i sankcionišu.

Radnu grupu u okviru platforme "FDU - Protiv nasilja" čine dr Divna Vuksanović, redovna profesorka, Srdan Golubović, redovni profesor, Biljana Srbljanović, redovna profesorka, dr Irena Ristić, vanredna profesorka, Stefan Ivančić, docent, Andrea Pjević, studentkinja prodekanka, Jovana Jankov, članica Studentskog parlamenta i Nemanja Obrenović, član Studentskog parlamenta.

Sve poruke i prijave se mogu poslati putem elektronske pošte na adresu protivnasilja@fdu.bg.ac.rs.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muzičar

    21. januar 2021 | 10:03

    Zašto samo FDU? Šta je sa drugim, u glavnom muzičkim i umetničkim školama, na primer Muzičkom školom u Užicu? Njen predator je i dalje direktor.

  • I ovo mora da se čuje

    21. januar 2021 | 09:55

    Menadžeri prodavnica uznemirava mlade kasirice,a one ćute,ili u najgorem slučaju pristaju jer su primljene na određeno i moraju da ćute da ne bih izgubile taj bedno plaćen posao.

  • Lona

    21. januar 2021 | 10:16

    FDU pokreće platformu i svak je bacio po jedan kamen na Miku, koji je klasičan zrtveni jarac. Niko se tamo ne usuđuje da kaze jednu reč odbrane, a ogromna vecina to isto radi. Svalicemo svu našu prljavštinu na Aleksića, da se o jednom trošku zakamuflira decenijsko bludno ponašanje profesora i studenata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA