Iz Potpećkog jezera izvučeno oko 2.000m³ otpada, zbog mraza i hladnoće ostalo još 3 puta više u vodi

Rok za završetak je tri sedmice da se ukloni otpad iz hidrocentrale, ali će zbog ove situacije biti produženo

  • 0
Potpećko jezero Foto: Rina.rs

Mraz i niske temperature na kratko su zaustavili radove na čišćenju Potpećkog jezera kod Priboja. Za prvih desetak dana izvučeno je oko 2.000 metara kubnih otpada, što je oko 25 odsto ukupne količine smeća koje pluta rekom Lim.

- Dubok minus uslovio je zalađivanje otpada, a zbog saobraćaja koji je u bio u prekidu zbog loših vremenskih uslova nismo bili u mogućnosti da otpad odvozimo na deponiju Duboko. Radovi će biti nastavljeni tokom dana, a neki optimalni rok za završetak jeste tri sedmice da se ukloni otpad iz hidrocentrale, ali sasvim sigurno da će zbog ove situacije to sada biti malo produženo. Ukoliko se poveća vodostaj Lima, što je slučaj u ovo doba godine, čišćenje će takođe biti otežano  - izjavio je Predrag Šaponjić direktor Limskih Hidroelektrana, prenosi Rina.

Potpećko jezero Foto: Rina.rs

Radove na čišćenju Potpećkog jezera obavlja mehanizacija Srbijavoda i EPS-a, ali i mašine Limskih HE.

U planu je postavljanje barijera na nekoliko lokacija duž vodotokova kako bi se količina dolazećeg otpada razbila i na taj način kasnije lakše uklonila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA