≫ 

Postoje dve mogućnosti ako osoba u Srbiji prilikom prijave za vakcinu navede da je teško pokretna

Tiodorović naveo dve mogućnosti

  • 1
Vakcinacija, Dom zdravlja Zvezdara Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Odgovarajući na pitanje novinara o tome zbog čega se prilikom popunjavanja prijave za vakcinaciju na sajtu e-uprave pojedinci izjašnjavaju o tome da li su pokretni ili teško pokretni, dr Branislav Tiodorović rekao je da postoje dve mogućnosti.

On je na sednici Kriznog štaba naveo da postoji mogućnost dovoženja te osobe do punkta za vakcinaciju ili da se vakciniše u posebnoj organizaciji kućne nege.

- Imate više načina organizacije toga. U Beogradu je čak obezbeđeno da se su ljudi prevezu do punkta za vakcinaciju. A ima situacija, i u Beogradu i u drugim gradovima koji imaju dobro organizovane kućne nege, i te kućne nege mogu organizovati vakcinaciju - kazao je.

On je istakao da je neopohnodno da tom prilikom bude prisutan i lekar, te da ne može doći samo tehničar koji bi vakcinisao osobu.

- To mora da bude tako organizovano da tu ne bude samo sestra, već i lekar. Po našem zakonu, po pravilniku, vakcinacija je obavezna u prisustvu lekara - opomenuo je navodeći da je potreban prethodni spreman da reaguje i da prethodno proveri stanje.

Video: Tiodorović: Moramo očuvati mere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Invalid

    22. januar 2021 | 17:18

    Mi smo u kuci prijavili E upravi da (2 clana domacinstva jedan preko 82 god) nismo u mogucnosti da izadjemo i to prvi dan prijavljivanja, ali nas do dana danasnjeg niko nije pozvao da dodje i vakcinise nas.I tako mi koji nismo u stanju da stojimo ispred sajma ostasmo bez vakcina uprkos planu za stare i invalide.Za to je kriv onaj ko salje spiskove ili onaj sto treba da organizuje kucnu negu i ekipu za teren.Hvala humanom Telegrafu koji je ovo pitanje prvi postavio.Mislili smo da nas se niko nikada nece setiti od novinara i pitati sta se planira sa nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA