Građevinski fakultet organizuje pripremu iz matematike za upis na tehničke fakultete

Polaznici mogu da pohađaju kompletnu pripremnu nastavu i u tom slučaju biće oslobođeni plaćanja prijemnog ispita

  • 1
Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu Foto: Wikipedia

Građevinski fakultet u Beogradu organizovaće pripremnu nastavu iz matematike za prijemni ispit na tehničke fakultete koja će početi 30. januara i završava se sredinom maja.

Polaznici mogu da pohađaju kompletnu pripremnu nastavu i u tom slučaju biće oslobođeni plaćanja prijemnog ispita, ili da se odluče samo za određene tematske celine iz kojih žele da unaprede ili provere znanje, saopštio je Građeviski faklutet.

Pripremnu nastavu će držati profesori i asistenti Katedre za matematiku, a polaznici će moći da joj prisustvuju svake subote u prostorijama Fakulteta uz pridržavanje svih epidemioloških mera, ili onlajn, ukoliko im tako više odgovara.

- Pripremna nastava ima veliki značaj za one koji žele da upišu fakultet. Polaznici će biti u prilici da savladaju i provežbaju gradivo sa kojim će se suočiti na prijemnom ispitu na Građevinskom, ili i na drugim tehničkim fakultetima. Ovo je jedinstvena prilika da budući inženjeri pre prijemnog ispita provere i unaprede svoja znanja, da razbiju tremu i upoznaju neke od profesora i asistenata Građevinskog fakulteta - kaže dekan prof. dr Vladan Kuzmanović.

Ove godine na Građevinskom fakultetu prvi put će početi školovanje inženjera po novim programima koji predviđaju tri godine za osnovne i dve godine za master studije. Ovim izmenama, uz promene nastavnih planova, način studiranja dodatno se prilagođava studentima, ali i savremenim zahtevima tržišta rada.

- Novi programi omogućavaju studentima da već nakon trogodišnjih osnovnih studija počnu da rade. Drugima će povećati mobilnost i omogućiti im da nastave usavršavanje na Građevinskom fakultetu ili nekom od prestižnih evropskih fakulteta koji takođe koriste istu formu studija: tri godine za osnovne i dve za master studije - ističe profesor Kuzmanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    22. januar 2021 | 22:01

    Lepo! Bilo bi lepo kada bi bilo vise ovakvih vesti :) Korisna i bitna vest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA