≫ 

Prvi dan vikenda sa temperaturama znatno iznad proseka: Očekuje nas čak 19 stepeni, poslepodne kiša

Najniža temperatura kretaće se od -1 do 11, najviša od 12 do 19 stepeni

  • 0
sunčano hladno vreme, zima, zubato sunce, vremenska prognoza

Foto: Pixabay

U Srbiji će danas biti veoma toplo i vetrovito, sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka, do 19 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Tokom dana će biti promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom. Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. U Timočkoj Krajini tokom celog dana biće oblačno sa sipećom kišom.

U predelima ispod 1.500 metara nadmorske visine i dalje će se topiti sneg.

RHMZ, prognoza

Printskrin: RHMZ

Najniža temperatura kretaće se od -1 do 11, najviša od 12 do 19 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 7.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo, posle podne mogućnost slabe kiše. Duvaće umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni vetar. Najniža temeperatura iznosiće oko 10, najviša oko 15 stepeni.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 30. januara, u nedelju će biti promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i veoma toplo sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka uz intenzivno topljenje snega u svim predelima ispod 1.500 metara nadmorske visine.

U košavskom području i na planinama u nedelju posle podne, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima.

U toku noći nedelja na ponedeljak i u ponedeljak doći će do naoblačenja sa kišom i padom temperature koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije.

U brdsko-planinskim predelima padaće sneg, a u ponedeljak posle podne prelazak kiše u sneg očekuje se i u nižim predelima.

Vetar će biti u skretanju na severozapadni i zapadni, a sa prolaskom fronta kratkotrajno će imati i jake i olujne udare. Do kraja perioda biće oblačno, mestimično sa snegom i hladno, u nižim predelima uz formiranje manjeg snežnog pokrivača (od 2 do 10 cm), a na planinama uz povećanje - za novih 15 do 20 centimetara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA