≫ 

Danas promenljivo oblačno, ali toplo: Temperatura do 16 stepeni, uveče moguća kiša

Jutarnja temperatura kretaće se od 1 do 9, a najviša dnevna od 9 do 16 stepeni

  • 0
Kisni oblaci nad Novim Sadom

Foto: Tanjug/jaroslav Pap

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i u većini krajeva suvo, samo ujutru i pre podne na severu, a posle podne ponegde na zapadu i jugu, očekuje se kiša.

Uveče se očekuje jače naoblačenje s kišom, koje će tokom noći zahvatiti i ostale krajeve, a uz osetan pad temperature kiša će postepeno preći u susnežicu i sneg i u nižim krajevima severne i zapadne Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U brdsko - planinskim predelima padaće sneg.

RHMZ, prognoza

Printskrin: RHMZ

Vetar će biti slab i umeren, na planinama, posle podne i u košavskom području jak i olujni, južni i jugoistočni. Na severu će uveče, a tokom noći i u ostalim krajevima, vetar biti u skretanju na jak, kratkotrajno i olujni, severozapadni.

Jutarnja temperatura kretaće se od 1 do 9, a najviša dnevna od 9 do 16 stepeni.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i tokom većeg dela dana suvo, samo ujutru sa kratkotrajnom kišom. Uveče će doći do jačeg naoblačenja sa kišom, koje će tokom noći, uz zahlađenje, postepeno preći u susnežicu i sneg. Jutarnja temperatura iznosiće oko 9, najviša oko 16 stepeni.

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 31. januara, očekuje se umereno do potpuno oblačno, do petka osetno hladnije vreme, povremeno sa vlažnim snegom, osim u ponedeljak, kada će u nižim predelima padati kiša, susnežica i sneg.

U nižim predelima doći će do formiranja, a u brdsko-planinskim do povećanja visine snežnog pokrivača. Za vikend će biti toplije, ponegde sa kišom.

Video: Najmlađi uživaju u snegu: Sankaju se na gradskim ulicama, ali i na planinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA