≫ 

Dr Jovanović: Izolovali smo britanski soj korone na Medicinskom fakultetu u Beogradu

Kontakti žene koja je donela britanski soj u Srbiju su izolovani

  • 11
dr tanja jovanovic Dr Tanja Jovanović / Printskrin: YT/K1

- Na Institutu za mikrobiologiju i imunologiji Medicinskog fakulteta u Beogradu ovog vikenda izolovali smo britanski soj korona virusa u Srbiji - potvrdila je za Kurir prof. dr Tanja Jovanović sa Medicinskog fakuleta koja je u timu istraživača koji sekvenciraju genom korona virusa u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić saopštio je jutros da britanski soj korona virusa stigao u Srbiju, a o tome ga je jutros obavetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Zlatibor Lončar me je danas zvanično obavestio. Imamo slučaj, jedna putnica iz Londona za Srbiju, koja je bila negativna na PCR testu, donela je taj novi korona virus u Srbiju. Ona je imala lakše simptome, njen suprug teže, obostarnu upalu pluća. Ono što je važno jeste da smo to otkrili tako što smo stalno uzimali uzorke. Oni su istraženi na Torlaku, to je taj opasni londonski soj korona virusa - rekao je Vučić prilikom današnjeg gostovanja.

Video: Tiodorović: Novi soj virusa se brže širi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    24. januar 2021 | 12:28

    Zasto ova pametna Vlast nije zabranila avio saobracaj sa Londonom!!!???

  • Mira

    24. januar 2021 | 12:26

    Da li iz te Engleske može nekada nešto lepo da dodjem u Srbiju? Najbolje bi bilo obustaviti kontakte i letove sa tom zemljom.Koliko zaradilo u toj razmeni duplo više potrošili da izlečili naše građane od novih virusa.

  • Milenko

    24. januar 2021 | 12:45

    Hahahaha još nije vreme za laku noć,deco.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA